Mozartovy koule jako Cake pops

Mozartovy koule jako Cake pops

Obtížnost
Běžná
Počet porcí
20

Co budete potřebovat

  • mletých mandlí  250 g
  • medu  100 g
  • mletých pistácií  100 g
  • kakaa  1 lžíce
  • hořké čokolády  200 g
  • lízátkových tyček  20 ks
  • mleté mandle nebo pistácie  na ozdobu

Postup přípravy

200 g jemně namletých mandlí smíchejte nebo promixujte v mixéru s medem. Hmotu rozdělte na 3 části.

Do první části přidejte zbylých 50 g mletých mandlí.

Do druhé části přimíchejte jemně mleté pistácie.

Do třetí části vmíchejte lžíci kakaa.

Pokud by některá z hmot byla příliš tuhá nebo drobivá, stačí přidat trochu vody.

Nyní si z hmoty s pistáciemi vytvořte malé kuličky. Z kakaové hmoty vytvořte placičky a do nich malé kuličky zabalte. V ruce pěkně uhlaďte v kuličku, kterou pak následně zabalte do poslední, mandlové hmoty. Vznikne vám třívrstvá kulička. Takto postupně připravte všechny kuličky. Opatrně je napíchněte na lízátkové tyčky a dejte do lednice na chvilku ztuhnout.

Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu (60-70%). Namáčejte do ní jednotlivé kuličky, nechce lehce okapat a ještě než čokoláda ztuhne, posypte lízátka mletými pistáciemi nebo mandlemi, případně jiným oblíbeným zdobením. Lízátka opatrně postavte do sklenice a nechte v lednici ztuhnout.

Tip: Koule nemusíte připravovat jako lízátka, ale samotné je obalte v čokoládě a umístěte do malých papírových košíčků.

Ilustrační foto: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1