Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Mexické medailonky

Publikováno: 2.5.2020

4 porce
Běžná
Veronika Vágnerová

Redaktorka

Více o autorovi

Římský kmín je bohatý na vitaminy skupiny B, zinek, železo, hořčík, vápník a mastné kyseliny. Při vaření se může použít do rýže, při dušení masa, do zeleninových jídel a všude tam, kde budete chtít dodat trochu exotiky. Jen pozor s množstvím, oproti kmínu kořennému má výraznější chuť i vůni. Je často užívaný v indické kuchyni v kombinaci s koriandrem nebo jako součást koření kari. Najdete ho i v asijských, arabských a mexických pokrmech.

Co budete potřebovat

  • 2 ks
    vepřového masa
  • 3 lžíce
    dijonské hořčice
  • 1 hrst
    koriandru
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 ks
    nasekané chilli papričky
  • 4 stroužky
    česneku
  • 1 lžička
    drceného římského kmínu
  • 1 lžička
    skořice
  • 3 lžíce
    olivového oleje
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

V misce smíchejte, hořčici, římský kmín, skořici, šťávu z limetky, nasekanou chilli papričku, koriandr a prolisovaný česnek. Malou část marinády můžete dát bokem a využít později při podávání. Do případného většinového zbytku přidejte olej a rozšlehejte. Maso očistěte, nakrájejte na medailonky a naložte do marinády na několik hodin. Napíchejte na grilovací jehlice a opečte na rozpálené pánvi. Podávejte s pečivem a případně s odloženou marinádou.

O římské kmínu, podobně jako o ostatních druzích tohoto koření si můžete přečíst i v našem článku Co všechno víte o kmínu? Pomůže s trávením i nedostatkem železa.

Zdroj receptu: časopis Gurmet, Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)