Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu si vymažeme olejem a vysypeme moukou (v případě, že potřebujeme zachovat bezlepkovou variantu, použijeme mouku bezlepkovou nebo kokos).
V jedné míse si vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem do světlé pěny. Poté postupně zašleháme žloutky, jeden po druhém.
Ve druhé míse si vyšleháme bílky s krupicovým cukrem do tuhého sněhu.
Zvlášť si smícháme mletý mák, jemně namleté vlašské ořechy, skořici a špetku soli.
Do žloutkové směsi střídavě přidáváme vyšlehaný sníh a makovou směs. Dobře, ale zlehka promícháme. Těsto vlijeme do vymazané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 35-45 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Bábovku necháme částečně vychladnout ve formě, a poté opatrně vyklopíme.
Bábovka není vůbec suchá, ale naopak krásně vláčná, a to i několik dní po upečení.
Zdroj fotografie: Shutterstock.com