Makovo-ořechová bábovka - dokonale vláčná a navíc bezlepková

Makovo-ořechová bábovka - dokonale vláčná a navíc bezlepková

Obtížnost
Běžná
Doba přípravy
60 minut

Co budete potřebovat

  • vajec  6
  • změklého másla  150 g
  • moučkového cukru  40 g
  • cukru krupice  100 g
  • mletého máku  220 g
  • vlašských ořechů  110 g
  • skořice  ¼ lžičky
  • soli  špetka

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu si vymažeme olejem a vysypeme moukou (v případě, že potřebujeme zachovat bezlepkovou variantu, použijeme mouku bezlepkovou nebo kokos).

V jedné míse si vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem do světlé pěny. Poté postupně zašleháme žloutky, jeden po druhém.

Ve druhé míse si vyšleháme bílky s krupicovým cukrem do tuhého sněhu.

Zvlášť si smícháme mletý mák, jemně namleté vlašské ořechy, skořici a špetku soli.

Do žloutkové směsi střídavě přidáváme vyšlehaný sníh a makovou směs. Dobře, ale zlehka promícháme. Těsto vlijeme do vymazané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 35-45 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Bábovku necháme částečně vychladnout ve formě, a poté opatrně vyklopíme.

Bábovka není vůbec suchá, ale naopak krásně vláčná, a to i několik dní po upečení.  

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1