Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Lehký bramborový salát s ředkvičkami

Publikováno: 8.6.2021

Nízká
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

Bramborový salát nemusí dominovat jen štědrovečerní tabuli. Dejte mu šanci i nyní. Vyzkoušejte odlehčenou verzi s novými bramborami, ředkvičkami a jarní cibulkou. Uvidíte, že na vychlazeném bramborovém salátu si pochutnáte i v letních dnech.

Co budete potřebovat

  • 500 g
    nových brambor
  • 1 svazek
    ředkviček
  • 2 ks
    jarní cibulky
  • 1 hrst
    nasekané pažitky
  • 2 lžíce
    majonézy
  • 2 lžíce
    zakysané smetany
  • 1/2 lžíce
    dijonské hořčice
  • 1/2 lžíce
    olivového oleje
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

Nové brambory očistíme a uvaříme i se slupkou ve slané vodě. Měkké brambory scedíme a ještě teplé oloupeme. Po vychladnutí je nakrájíme na plátky, malé brambůrky můžeme pouze přepůlit. Vložíme do větší mísy. Ředkvičky důkladně omyjeme, nakrájíme na slabé plátky a přidáme k bramborám. Jarní cibulku také očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vsypeme k ostatní zelenině.

V druhé, menší misce společně promícháme majonézu, zakysanou smetanu, olivový olej a dijonskou hořčici. Přidáme nadrobno nasekanou pažitku, zakápneme citronovou šťávou a dle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. 

Zálivku přilijeme do mísy se zeleninou a zlehka společně vše promícháme a necháme v lednici vychladit.

Dobrou chuť!

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)