Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Lehké kapustové karbanátky

Publikováno: 27.9.2019

Nízká
Markéta Veselá

Redaktorka

Více o autorovi

Dnes patří spíše mezi opomíjené druhy zeleniny a na naše jídelní stoly se příliš nedostane. Tím se však připravujeme o jeden z nejlepších přírodních zdrojů zdraví prospěšných látek.

Co budete potřebovat

  • 500g
    kapusty (kadeřavé)
  • 2
    vejce
  • 100g
    drcených ovesných vloček
  • 1
    cibule
  • 1 stroužek
    česneku
  • 100g
    strouhanky
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • bylinky dle chuti

Návod na přípravu

Kapustu omyjeme, nakrájíme na menší části a dáme do osolené vody dusit, dokud nebude měkká (na skus).

Když kapusta vychladne, nakrájíme ji na drobné kousky.

Mezitím si namočíme ovesné vločky a počkáme, až nabobtnají. Pak vše smícháme dohromady, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekané bylinky (hodí se libeček, petrželka, pažitka) a dochutíme solí a pepřem. Na závěr nastrouháme špetičku muškátového oříšku. Směs zpracujeme a strouhankou zahustíme tak, aby šly dělat placičky. Ty obalíme ve strouhance a smažíme, případně můžeme dát péct do trouby.

Podáváme s bramborem či zeleninovým salátem a chlebem. Skvělá bude i tatarská omáčka.

Dobrou chuť!

Více se o této neprávem opomíjené zelenině můžete dočist v našem článku.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)