Lehké kapustové karbanátky

Lehké kapustové karbanátky

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • kapusty (kadeřavé)  500g
  • vejce  2
  • drcených ovesných vloček  100g
  • cibule  1
  • česneku  1 stroužek
  • strouhanky  100g
  • sůl, pepř 
  • muškátový oříšek 
  • bylinky dle chuti 

Postup přípravy

Kapustu omyjeme, nakrájíme na menší části a dáme do osolené vody dusit, dokud nebude měkká (na skus).

Když kapusta vychladne, nakrájíme ji na drobné kousky.

Mezitím si namočíme ovesné vločky a počkáme, až nabobtnají. Pak vše smícháme dohromady, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekané bylinky (hodí se libeček, petrželka, pažitka) a dochutíme solí a pepřem. Na závěr nastrouháme špetičku muškátového oříšku. Směs zpracujeme a strouhankou zahustíme tak, aby šly dělat placičky. Ty obalíme ve strouhance a smažíme, případně můžeme dát péct do trouby.

Podáváme s bramborem či zeleninovým salátem a chlebem. Skvělá bude i tatarská omáčka.

Dobrou chuť!

Více se o této neprávem opomíjené zelenině můžete dočist v našem článku.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1