
Kapustu omyjeme, nakrájíme na menší části a dáme do osolené vody dusit, dokud nebude měkká (na skus).
Když kapusta vychladne, nakrájíme ji na drobné kousky.
Mezitím si namočíme ovesné vločky a počkáme, až nabobtnají. Pak vše smícháme dohromady, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekané bylinky (hodí se libeček, petrželka, pažitka) a dochutíme solí a pepřem. Na závěr nastrouháme špetičku muškátového oříšku. Směs zpracujeme a strouhankou zahustíme tak, aby šly dělat placičky. Ty obalíme ve strouhance a smažíme, případně můžeme dát péct do trouby.
Podáváme s bramborem či zeleninovým salátem a chlebem. Skvělá bude i tatarská omáčka.
Dobrou chuť!
Více se o této neprávem opomíjené zelenině můžete dočist v našem článku.