Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Květákový mozeček

Publikováno: 28.11.2018

Nízká
Zdenka Jeníčková

redaktorka

Více o autorovi

Jednoduchá klasika. Další z řady rychlých obědů či večeří, které zasytí každého.

Co budete potřebovat

  • 1 ks
    menšího květáku
  • 1 ks
    cibule
  • 2 nožičky
    kvalitní klobásy
  • 4 ks
    vajec
  • sůl, pepř
  • hladkolistá petrželka
  • 1 ks
    čerstvé chilli papričky
  • olej na smažení

Návod na přípravu

Květák rozdělte na růžičky a povařte je v mírně osolené vodě na skus (přibližně 7 minut).

Nasekejte cibuli, klobásky pokrájejte na kolečka a orestujte na troše oleje. Přidejte slité, uvařené kousky květáku, lehce pomačkejte a vmíchejte vejce. Osolte, opepřete, dochuťte petrželkou a chilli papričkou.

Podávejte s tmavým pečivem.

Mozeček se dá připravit i bez klobásky, případně přidat brambory nebo jinou zeleninu.

 

Přihlaste se

Získáte přístup k exkluzivnímu obsahu


Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)