Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Kuře na orientální způsob

Publikováno: 23.3.2020

Nízká
Zdenka Jeníčková

Redaktorka

Více o autorovi

Badyán, česnek či skořice - účinní bojovníci proti nejrůznějším virům, bacilům či infekcím. Proč je tedy nevyužít při přípravě následujícího pokrmu?

Co budete potřebovat

  • 1
    naporcované kuře
  • 1 cm
    zázvoru
  • 4 - 5 stroužků
    česneku
  • 1 ČL
    skořice
  • 1 ČL
    pepře
  • 3 ks
    badyánu
  • 1 PL
    tmavého cukru
  • 125 ml
    sojové omáčky
  • 250 ml
    kuřecího vývaru
  • 60 ml
    rybí omáčky

Návod na přípravu

Troubu předehřejte na 200 °C. 

Zázvor a česnek oloupejte a nakrájete na plátky. Dejte je do mísy, přidejte skořici, pepř, badyán, cukr, kuřecí vývar, sójovou a rybí omáčku a všechno dobře promíchejte.

Porce kuřete omyjte, osušte a dejte do pekáčku s víkem. Přelijte marinádou, těsně přiklopte a dejte péct minimálně na hodinu.

Podávejte s rýží. Dobrou chuť!

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)