Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Jablka oloupeme a na struhadle nakrájíme na velmi tenké plátky. (Pokud na struhadle nemáte plátkovač, můžete použít kráječ na sýr.) Plátky jablek pokapeme šťávou z půlky citronu, aby nezhnědly.
Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru z půlky citronu a špetku soli. Zašleháme mléko a nakonec hladkou mouku, ve které jsme předtím promíchali prášek do pečiva. K těstu přisypeme jablka a důkladně, ale zlehka promícháme. Možná se vám bude zdát, že je jablek hodně, ale tak je to naprosto v pořádku. Těsto nalijeme do dortové formy a vložíme do vyhřáté trouby. Zde pečeme asi 40-50 minut na 180 stupňů. Pak už stačí jen počkat, než jablečný koláč vychladne. Dobrou chuť!
Zdroj fotografie: Shutterstock.com