Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Kokosová kuřecí polévka s kurkumou

Publikováno: 25.3.2020

Nízká
Zdenka Jeníčková

Redaktorka

Více o autorovi

Žluté barvivo kurkumin obsažené v kurkumě funguje jako velmi silný antioxidant. Příznivě působí na celou řadu nemocí (pomáhá například léčit průduškové astma, snižuje hladinu cholesterolu a riziko trombózy), má příznivý vliv na zažívání a podporuje správnou činnost střev. Skvěle se tak hodí na následujícího receptu.

Co budete potřebovat

  • 1 PL
    kokosového oleje
  • 1 ks
    malé cibule
  • 200 ml
    kokosové vody
  • 200 ml
    kuřecího vývaru
  • 1/2 ČL
    mleté kurkumy
  • 1/2 ČL
    mletého pepře
  • 3 listy
    kapusty
  • 1 ks
    baby gem salátu
  • 1 PL
    olivového oleje
  • 100 g
    pečeného kuřete
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl

Návod na přípravu

Polovinu kokosového oleje rozehřejte v kastrolu, cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opékejte 8–10 minut doměkka. Přilijte kokosovou vodu a vývar, přidejte kurkumu a pepř a mírně povařte.

Zbylý kokosový olej rozpusťte v pánvi. Z kapusty vykrojte stonky a tvrdý střed, natrhejte listy na kousky a opečte na pánvi se špetkou soli doměkka. Salát baby gem podélně rozpulte. V pánvi rozehřejte olivový olej a salátek zprudka opečte z obou stran.

Kuře natrhejte vidličkou na kousky.

Do misek rozdělte kapustu, salát a kuře a přelijte kokosovo-kuřecím vývarem. Dle chuti zakápněte citronovou šťávou a ihned podávejte.

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)