Kmínový krém

Kmínový krém

Obtížnost
Nízká
Počet porcí
4

Co budete potřebovat

  • tuku  1 lžíce
  • celého kmínu  2 lžíce
  • hladké mouky  1-2 lžíce
  • vývaru  1 l
  • kořenová zelenina 
  • sůl, pepř, libeček dle chuti 
  • smetana 

Postup přípravy

Na tuku nebo sádle opražte kmín, zaprašte moukou a vytvořte jíšku. Přelijte postupně vývarem s předvařenou kořenovou zeleninou, dobře rozmíchejte a provařte alespoň 10 minut. Na závěr rozmixujte a podávejte s trochou smetany na zjemnění. Kořenovou zeleninu můžete nahradit bramborami a vejcem.

Více se o zdravontích účincích kmínu můžete dočíst v našem článku Co všechno víte o kmínu? Pomůže s trávením i nedostatkem železa.

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1