Hledáte opravdu lehký a svěží dezert? Zkuste citrónový nepečený cheesecake s bílou čokoládou!

Hledáte opravdu lehký a svěží dezert? Zkuste citrónový nepečený cheesecake s bílou čokoládou!

Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
30 minut

Co budete potřebovat

  • Máslové sušenky  200 g
  • Máslo  150 g
  • Mascarpone  400 g
  • Smetana ke šlehání  350 ml
  • Moučkový cukr  5 lžic
  • Želatina k přípravě za studena (např. Dr. Oetker)  1 balíček
  • Citrón  1 kus
  • Bílá čokoláda  50 g

Postup přípravy

Připravte si kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. V mixéru rozmixujte sušenky, nejlépe máslové Bebe, a přidejte změklé máslo. Zpracujte v těsto, kterým vyplňte dno dortové formy. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem, mascarpone, ztužovačem šlehačky a šťávou z citronu (podle chuti). Krém rozetřete na sušenkový korpus, uhlaďte, posypete čokoládovými hoblinkami a kousky citrónu. Poté necháte ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny. 
A pak už jen dobrou chuť! 
 

Ochutnali jste?

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1