Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Grilovaný chřest s holandskou omáčkou

Publikováno: 22.4.2019

Běžná
Markéta Veselá

redaktor

Více o autorovi

Sbíhají se vám sliny, jen co někdo slovo chřest vysloví? V tom případě zkuste tento recept.

Co budete potřebovat

  • 500 g
    zeleného chřestu
  • 250 g
    angl. slaniny nakrájené na plátky
  • 125 g
    másla
  • 4
    žloutky
  • čerstvá citronová šťáva

Návod na přípravu

Zelený chřest oloupejte a obalte do slaniny. Na pánvi ogrilujte.

Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky do pěny a postupně přidávejte citronovou šťávu. Až na závěr lehce vmíchejte rozpuštěné máslo.

Ogrilované stonky chřestu přelijte omáčkou a případně dozdobte čerstvou bylinkou.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)