Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Falešný tatarák z brambor

Publikováno: 28.11.2018

Nízká
Markéta Veselá

redaktor

Více o autorovi

Maso v tomhle tataráku nenajdete. To ale neznamená, že si na něm pochutnáte méně. Vyzkoušejte a sami uvidíte, jaká dobrota se v něm skrývá.

Co budete potřebovat

  • 4 ks
    uvařených brambor (typ B)
  • 1 ks
    větší cibule
  • 100 g
    anglické slaniny
  • 2 lžíce
    dijonské hořčice
  • 2 lžíce
    kečupu
  • 2 stroužky
    česneku
  • sůl, pepř
  • chilli dle chuti

Návod na přípravu

Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme nebo nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, opražíme na pánvi a přimícháme k bramborám. Přidáme hořčici, kečup, najemno pokrájený česnek a cibuli, dochutíme solí a pepřem. Kdo má rád, přidá si dle libosti chilli.

Zamícháme a necháme uležet v chladu, ideálně do druhého dne. Podáváme s topinkami.

Pokud se o bramborách a jejich využití chcete dozvědět víc, pokračujte zde.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)