Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Drožďová pomazánka

Publikováno: 15.9.2020

Nízká
Markéta Veselá

Redaktorka

Více o autorovi

Dobrá pomazánka se hodí jak na snídani či svačinu, tak i třeba k večeři. Přinášíme recept na pomazánku z droždí, které v sobě skrývá řadu zdraví prospěšných látek, jako jsou vitamíny skupiny B nebo například železo a zinek.

Co budete potřebovat

  • 4 kostky
    droždí
  • 1
    menší cibulka
  • 4 ks
    vajec
  • máslo
  • sůl, pepř
  • koření a bylinky dle chuti
  • (červená paprika, česnek, petrželka, pažitka)

Návod na přípravu

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté rozdrobíme droždí a opékáme. Droždí bude postupně měnit konzistenci – rozteče se, poté se oddělí tuk a vše se zase spojí. Důležité je vytrvat a nechat opéct droždí dozlatova. Poté přimícháme syrová vejce a mícháme do jejich ztuhnutí. Ochutíme solí, pepřem, a pak již dle uvážení. Můžeme hned podávat na plátku chleba či na topince.

Chcete si o kvasnicích přečíst více? Pak se podívejte na článek Co možná (ne)víte o droždí.

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)