Dobrá pomazánka se hodí jak na snídani či svačinu, tak i třeba k večeři. Přinášíme recept na pomazánku z droždí, které v sobě skrývá řadu zdraví prospěšných látek, jako jsou vitamíny skupiny B nebo například železo a zinek.
Co budete potřebovat
-
4 kostkydroždí
-
1menší cibulka
-
4 ksvajec
-
máslo
-
sůl, pepř
-
koření a bylinky dle chuti
-
(červená paprika, česnek, petrželka, pažitka)
Návod na přípravu
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté rozdrobíme droždí a opékáme. Droždí bude postupně měnit konzistenci – rozteče se, poté se oddělí tuk a vše se zase spojí. Důležité je vytrvat a nechat opéct droždí dozlatova. Poté přimícháme syrová vejce a mícháme do jejich ztuhnutí. Ochutíme solí, pepřem, a pak již dle uvážení. Můžeme hned podávat na plátku chleba či na topince.
Chcete si o kvasnicích přečíst více? Pak se podívejte na článek Co možná (ne)víte o droždí.
Zdroj fotografie: Shutterstock.com