Ve velké míse smícháme prosátou mouku, nadrobené droždí, sůl a mléko. Nakonec do těsta promíchejte změklé máslo. V elektrickém robotu vypracujte hladké kynuté těsto, trvá to přibližně 10 minut. Správně by se mělo samo odlepovat od stěn mísy a být krásně hladké. Těsto nechte dvě hodiny kynout.
Troubu předehřejte na 210 stupňů. Těsto rozdělte na 2 stejně velké díly a vytvarujte veky. Jednoduše rozválejte na placku a z té udělejte ruličku. Boční okraje zastrčte dovnitř, třeba jako u štrůdlu. Nechte ještě půl hodinky kynout na plechu. Večky nemusíte potírat vůbec, nebo pro hezký lesk a pevnější kůrčičku potřete před pečením osoleným vajíčkem s mlékem.
Těsně před vložením do trouby postříkejte plech vodou, která při pečení vytvoří páru. Pečte dozlatova.
Zdroj fotografie: Shutterstock.com