Ve velké míse smícháme prosátou mouku, nadrobené droždí, sůl a vodu. Vodu je dobré přidávat postupně – každá mouka jinak absorbuje tekutinu, možná, že celých 300ml nebudete potřebovat. Až na konec do těsta promíchejte změklé máslo. Na pomoc si vezměte elektrický hnětač, protože opravdu dobré kynuté těsto je potřeba alespoň 10 min propracovat. Správně by se mělo samo odlepovat od stěn mísy a být krásně hladké. Těsto nechte dvě hodiny kynout.
Troubu předehřejte na 210 stupňů a dejte se do tvarování rohlíků. Těsto rozdělte na bochánky o velikosti mandarinky, které poté rozválíte na silnější placky. Pokud se budou příliš smršťovat, dejte jim pár minut odpočinku a válejte znovu. Jednoduše z placky udělejte ruličku, kterou můžete dle libosti nechat rovnou, nebo ji lehce ohnout do obloučku. Rohlíky na plechu nechte ještě půl hodinky kynout.
Těsně před vložením do trouby postříkejte plech vodou, která při pečení vytvoří páru. Pečte přibližně 10 minut.
Zdroj fotografie: Shutterstock.com