Nejprve se pustíme do osvěžující citronády. Příprava této „bezva limči“ je poměrně jednoduchá a zaručeně zachutná všem. Z citronů vymačkejte šťávu a přes jemný cedníček ji nalijte do velkého džbánu, přidejte třtinový cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Potom přidejte nastrouhaný zázvor, zalijte vodou, přihoďte pár listů máty, vložte skrojky citronu a dejte vychladit.
Ingredience:
Návod na přípravu: Z hotové citronády můžete vykouzlit další lahodný nápoj, který v horku dokonale osvěží. V mixéru smíchejte citronádu, mražený bílý neslazený jogurt (předem si ho zamrazte ve tvořítku na led), ½ lžíce medu (nejlépe domácího) a 3 kostky ledu. Nalijte do skleniček.
Ingredience:
Návod na přípravu: Dvě hrsti čerstvých mátových lístků vložte do velké skleněné láhve, případně džbánu, zalijete dvěma litry čisté vody bez bublinek. Přidejte med nebo třtinový cukr podle chuti a na plátky nakrájenou půlku citronu. Nápoj nechte odležet 24 hodin v teple, potom ho přeceďte, doplňte další půlkou citronu a před podáváním dejte dobře vychladit.
Ingredience:
Návod na přípravu: Netradičním osvěžením může být i studená ovocná polévka. Po té malinové se jen zapráší! Maliny najemno rozmixujte s brusinkovým džusem nebo hroznovou šťávou a cukrem. Směs přeceďte, abyste se zbavili semínek. Polévku nalijte do mísy. Přidejte smetanu a lehce promíchejte, aby barvy vytvořily krásný efekt. Dejte vychladit a před podáváním ozdobte malinami.
Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com