Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Cuketa na řecký způsob

Publikováno: 27.6.2019

Nízká
Zdenka Jeníčková

Redaktorka

Více o autorovi

Zelené (méně častěji žluté nebo žíhané) plody, které tvarem připomínají okurku, se stávají stále více oblíbenou zeleninou v našem jídelníčku. Obsahují spoustu živin a stopových prvků a díky svému nízkokalorickému složení jsou ideální dietní potravinou. V kuchyni se dají připravit na nespočet snadných a zároveň velmi chutných způsobů, například na tento řecký.

Co budete potřebovat

  • 2-3
    středně velké cukety
  • 4
    rajčata
  • 2
    středně velké cibule
  • černé olivy
  • olivový olej
  • koření na gyros
  • sůl, pepř
  • nastrouhaný ementál

Návod na přípravu

Cukety očistěte a nakrájejte na kolečka. Stejně tak i rajčata. Cibule pokrájejte na půlkolečka, olivy rozkrojte na polovinu.

Do zapékací mísy na sebe střídavě vrstvěte rajčata, cuketu, cibuli a sýr (můžete je také pokládat nastojato). Každou vrstvu jemně osolte a okořeňte. Nakonec vše posypte nakrájenými olivami, pokapejte olivovým olejem a zasypte sýrem.

Dejte péct do trouby, dokud cuketa nezměkne.

Více se o této letní zelenině dočtete zde.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)