Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Cizrnové kari

Publikováno: 29.8.2019

Nízká
Markéta Veselá

Redaktorka

Více o autorovi

Nádherně voňavé a barevné jídlo potěší hned několik vašich smyslů. Rozhodně bude lahodit vašemu oku, ale na své si přijdou především vaše chuťové pohárky.

Co budete potřebovat

  • 1 plechovka
    cizrny
  • 1 kus
    cibule
  • 1 stroužek
    česneku
  • 1 plechovka
    sekaných rajčat
  • 1 plechovka
    kokosového mléka
  • 2 cm
    nakrájeného zázvoru
  • cukr, sůl
  • olej
  • 1 lžička
    koriandru
  • 1 lžíce
    garam masala
  • 1 lžička
    římského kmínu
  • 1 lžička
    chilli
  • kurkuma

Návod na přípravu

Na olej dáme pokrájenou cibulku a maličko orestujeme. Poté přidáme vyjmenované koření, včetně zázvoru a česneku a necháme zhruba minutu až dvě rozvonět. Poté přidáme okapanou cizrnu. Použít můžeme i sušenou cizrnu, kterou jsme si předem namočili a uvařili doměkka.

Dále přidáme plechovku rajčat a chvíli necháme vařit. Poté vlijeme i kokosové mléko. Vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Nakonec ještě dochutíme solí, případně i špetkou cukru, pokud jsou rajčata příliš kyselá a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem.

Podáváme s rýží.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)