Cizrnové kari

Cizrnové kari

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • cizrny  1 plechovka
  • cibule  1 kus
  • česneku  1 stroužek
  • sekaných rajčat  1 plechovka
  • kokosového mléka  1 plechovka
  • nakrájeného zázvoru  2 cm
  • cukr, sůl 
  • olej 
  • koriandru  1 lžička
  • garam masala  1 lžíce
  • římského kmínu  1 lžička
  • chilli  1 lžička
  • kurkuma 

Postup přípravy

Na olej dáme pokrájenou cibulku a maličko orestujeme. Poté přidáme vyjmenované koření, včetně zázvoru a česneku a necháme zhruba minutu až dvě rozvonět. Poté přidáme okapanou cizrnu. Použít můžeme i sušenou cizrnu, kterou jsme si předem namočili a uvařili doměkka.

Dále přidáme plechovku rajčat a chvíli necháme vařit. Poté vlijeme i kokosové mléko. Vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Nakonec ještě dochutíme solí, případně i špetkou cukru, pokud jsou rajčata příliš kyselá a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem.

Podáváme s rýží.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1