Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Citronový ricottový koláč

Publikováno: 30.1.2021

Nízká
Eva Matoušková

Redaktorka

Více o autorovi

Pečení s ricottou je lepší než s tvarohem. Protože má ricotta příjemně navinulou chuť, budou moučníky z ní vážně vynikající a vláčné. Upečte si s námi tento moučník třeba na neděli k odpolední kávě.

Co budete potřebovat

  • 500 g
    ricotty (2 balení)
  • 3/4 hrnku
    měkkého másla
  • 1 hrnek
    cukru krupice
  • 3
    vejce
  • 1 a 1/2 hrnku
    polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky
    jedlé sody
  • 2 lžíce
    citronové šťávy
  • kůra
    z jednoho citronu
  • špetka
    soli

Návod na přípravu

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vajíčka a stěrkou zamícháme všechny zbývající suroviny. S citronem nešetříme – vždyť je to citronový koláč! Ačkoli ho můžeme péct i ve formě na bábovku, tradičně se v Itálii peče v klasické dortové formě vymazané máslem. 

Citronový ricottový koláč se zdá obyčejný, ale sází se tu na nadýchanou konzistenci a svěží citronovou chuť. Doplnit ho můžete šlehačkou nebo zmrzlinou.

A chcete-li se o ricottě dozvědět víc, nebo si ji vyrobit přímo doma, inspirujte se v našem článku Vařte s Dobrou kondicí: V hlavní roli dnes ricotta.

Zdroj použité fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)