Citronový ricottový koláč

Citronový ricottový koláč

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • ricotty (2 balení)  500 g
  • měkkého másla  3/4 hrnku
  • cukru krupice  1 hrnek
  • vejce  3
  • polohrubé mouky  1 a 1/2 hrnku
  • jedlé sody  1/2 lžičky
  • citronové šťávy  2 lžíce
  • z jednoho citronu  kůra
  • soli  špetka

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vajíčka a stěrkou zamícháme všechny zbývající suroviny. S citronem nešetříme – vždyť je to citronový koláč! Ačkoli ho můžeme péct i ve formě na bábovku, tradičně se v Itálii peče v klasické dortové formě vymazané máslem. 

Citronový ricottový koláč se zdá obyčejný, ale sází se tu na nadýchanou konzistenci a svěží citronovou chuť. Doplnit ho můžete šlehačkou nebo zmrzlinou.

A chcete-li se o ricottě dozvědět víc, nebo si ji vyrobit přímo doma, inspirujte se v našem článku Vařte s Dobrou kondicí: V hlavní roli dnes ricotta.

Zdroj použité fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1