Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Bulgurová kaše

Publikováno: 20.4.2020

2 porce
Běžná
Marie Cicvárek Fléglová

Redaktorka

Více o autorovi

Jste-li spíše milovník sladkých snídaní, měli byste klasické vločky vyměnit za bulgur, který je vhodný například ve chvílích, kdy chcete shodit nějaké to kilo. Bulgur obsahuje vitamin A a B6, železo, hořčík a fosfor, je bohatým zdrojem vlákniny a má nízký glykemický index a minimum tuků. Tato nalámaná pšenice je využitelná nejen naslano, ale také jako vynikající sladké kaše k snídani.

Co budete potřebovat

  • 200 g
    bulguru
  • 3 lžičky
    holandského kakaa
  • 2-3 lžičky
    medu
  • 450 ml
    mléka
  • 20 g
    drcených kakaových bobů
  • 20 g
    goji

Návod na přípravu

Do hrnce nasypeme bulgur, nalijeme mléko (doporučujeme mandlové nebo kokosové, případně můžete použít jen vodu), přidáme kakao a med a vše za stálého míchání přivedeme k varu. Kaši vaříme na středním plamenu cca 15 minut. Uvařenou kaši necháme pod pokličkou ještě několik minut odstát. Na závěr ji ozdobíme kakaovými boby a goji.

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)