Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Bramborový koláč

Publikováno: 28.11.2018

Běžná
Markéta Veselá

redaktor

Více o autorovi

Dost bylo sladkých koláčů! Tato slaná bramborová varianta Vás zaručeně chuťově překvapí. Jeho příprava přitom není nijak náročná.

Co budete potřebovat

  • 800 g
    brambor (typ C)
  • 3 ks
    vajec
  • 2 ks
    cibule
  • 100 g
    polohrubé mouky
  • 80 g
    tvrdého sýra
  • 2 lžíce
    másla
  • sůl, pepř
  • bylinky dle chuti

Návod na přípravu

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme přebytečnou vodu. Tvrdý sýr rovněž nastrouháme nahrubo.

V míse smícháme brambory s moukou, sýrem, přimícháme vejce a bylinky. Osolíme a opepříme.

Nalijeme do vymazané pečící formy a navrch poklademe kolečka cibule.

Pečeme zhruba 40 minut při 170 stupních.

Pokud si o bramborách a jejich využití chcete přečíst víc, pokračujte zde.

 

Přihlaste se

Získáte přístup k exkluzivnímu obsahu


Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)