Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Bramborové rösti

Publikováno: 27.11.2018

Nízká
Markéta Veselá

Redaktorka

Více o autorovi

Pokud Vás již omrzely klasické přílohy, pak si zkuste připravit tyto bramborovo- sýrové placičky, dozlatova smažené, krásně křupavé s chutí slaniny.

Co budete potřebovat

  • 800 g
    brambor (typ C)
  • 200 g
    tvrdého sýra (ideálně čedar)
  • 100 g
    slaniny
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Návod na přípravu

Brambory oloupeme na nahrubo nastrouháme. Osolíme, necháme vypotit a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

Nastrouhané brambory opepříme, případně ještě dosolíme, přidáme nastrouhaný sýr a pokrájenou slaninu.

Směs tvarujeme do placiček a smažíme na oleji dozlatova.

Pokud se o bramborách a jejich využití chcete dozvědět víc, pokračujte zde.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)