Borůvkový koláč z cizrny s mandlemi a skořicí

Borůvkový koláč z cizrny s mandlemi a skořicí

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • cizrny z konzervy  250 g
  • jablka  1 ks
  • banánu  1 ks
  • vajec  3 ks
  • mandlové mouky  100 g
  • celozrnné mouky  100 g
  • prášku do pečiva  1 lžička
  • čerstvých borůvek  150 g
  • skořice  1/2 lžičky
  • nasekané mandle na posyp 

Postup přípravy

Mandlovou mouku, celozrnnou mouku (žitnou nebo špaldovou), prášek do pečiva a skořici smíchejte v jedné míse. V druhé rozmixujte všechny mokré ingredience mimo borůvek. Obojí spojte dohromady do tekutého těsta a nakonec vmíchejte čerstvé borůvky. Směs nalijte do pekáčku o velikosti 20 x 20 cm vyloženého pečicím papírem nebo do střední dortové formy. Navrch nasypte mandle a pečte 30 – 35 minut na 180 °C.

Po vychladnutí nechte nejlépe odležet pár hodin v lednici. Podávat můžete se lžičkou zakysané smetany nebo hutného jogurtu a skořicí.

Zdroj receptu: @Fitnessstrava.cz

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1