Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Borůvkový koláč z cizrny s mandlemi a skořicí

Publikováno: 29.5.2020

Nízká
Veronika Vágnerová

Redaktorka

Více o autorovi

I protentokrát pokračujeme na bezlepkové vlně. Tento skvělý zákusek voní po skořici a borůvkách a navíc je, pro někoho možná trochu překvapivě, připraven z cizrny.

Co budete potřebovat

  • 250 g
    cizrny z konzervy
  • 1 ks
    jablka
  • 1 ks
    banánu
  • 3 ks
    vajec
  • 100 g
    mandlové mouky
  • 100 g
    celozrnné mouky
  • 1 lžička
    prášku do pečiva
  • 150 g
    čerstvých borůvek
  • 1/2 lžičky
    skořice
  • nasekané mandle na posyp

Návod na přípravu

Mandlovou mouku, celozrnnou mouku (žitnou nebo špaldovou), prášek do pečiva a skořici smíchejte v jedné míse. V druhé rozmixujte všechny mokré ingredience mimo borůvek. Obojí spojte dohromady do tekutého těsta a nakonec vmíchejte čerstvé borůvky. Směs nalijte do pekáčku o velikosti 20 x 20 cm vyloženého pečicím papírem nebo do střední dortové formy. Navrch nasypte mandle a pečte 30 – 35 minut na 180 °C.

Po vychladnutí nechte nejlépe odležet pár hodin v lednici. Podávat můžete se lžičkou zakysané smetany nebo hutného jogurtu a skořicí.

Zdroj receptu: @Fitnessstrava.cz

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)