Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Bezlepkový mandlový koláč

Publikováno: 28.5.2020

Nízká
Veronika Vágnerová

Redaktorka

Více o autorovi

Ať už trpíte nesnášenlivostí lepku, nebo jen chcete svému tělu odlehčit, upečte si tento bezlepkový koláč, který voní po mandlích.

Co budete potřebovat

  • 160 g
    mandlové mouky
  • 4 ks
    vajec
  • 70 g
    medu
  • 1 lžička
    vanilk. extraktu
  • 2 lžičky
    prášku do pečiva
  • 1 špetka
    soli
  • zakysaná smetana, čokoládová poleva, mandle

Návod na přípravu

Troubu předehřejte na 170°C. Nejprve si z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh. V jiné velké míse vyšlehejte žloutky, med a vanilku do pěny, přidejte mandlovou mouku s práškem do pečiva a závěrem opatrně vmíchejte připravený sníh. Směs vlijte do dortové formy nebo do formy na kulatý koláč o průměru 20 cm. Pečte 25 – 35 minut.

Po vychladnutí můžete libovolné dozdobit čokoládovou polevou a plátky mandlí nebo zakysanou smetanou či šlehačkou.

Zdroj receptu: Fitrecepty

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)