Bezlepkové muffiny s čokoládovým krémem

Bezlepkové muffiny s čokoládovým krémem

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • vajec  3 ks
  • cukru  50 g
  • vanilkového extraktu  1 lžička
  • mandlového mléka  60 ml
  • holandského kakaa  4 lžíce
  • kokosové mouky  4 lžíce
  • jedlé sody  1 lžička
  • hořké 70% čokolády do těsta  100 g
  • hořké 70% čokolády na krém  180 g
  • kokosového mléka  400 g
  • kakaa  80 g
  • ovoce na ozdobu 

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. V jedné míse smíchejte všechny suché suroviny a najemno nasekanou čokoládu. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkou a mandlovým mlékem. Obsahy mís důkladně spojte a promíchejte a nalijte do košíčků do formy na muffiny. Pečte 25 minut.

Mezitím si v kastrůlku rozpusťte čokoládu. Do mísy dejte tuhou část kokosového mléka, rozpuštěnou čokoládu, kakao a ušlehejte do krému. Až muffiny vychladnou, naneste na ně zdobítkem krém a ozdobte libovolným ovocem. Velice hezké jsou kousky jahod, maliny nebo borůvky.

Zdroj receptu: Albert

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1