Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Bezlepkové muffiny s čokoládovým krémem

Publikováno: 27.5.2020

Nízká
Veronika Vágnerová

Redaktorka

Více o autorovi

Muffiny už patří v pečení ke klasice. Variant existuje celá řada. Vyzkoušejte tentokrát bezlepkové s čokoládovým krémem.

Co budete potřebovat

  • 3 ks
    vajec
  • 50 g
    cukru
  • 1 lžička
    vanilkového extraktu
  • 60 ml
    mandlového mléka
  • 4 lžíce
    holandského kakaa
  • 4 lžíce
    kokosové mouky
  • 1 lžička
    jedlé sody
  • 100 g
    hořké 70% čokolády do těsta
  • 180 g
    hořké 70% čokolády na krém
  • 400 g
    kokosového mléka
  • 80 g
    kakaa
  • ovoce na ozdobu

Návod na přípravu

Předehřejte troubu na 180 °C. V jedné míse smíchejte všechny suché suroviny a najemno nasekanou čokoládu. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkou a mandlovým mlékem. Obsahy mís důkladně spojte a promíchejte a nalijte do košíčků do formy na muffiny. Pečte 25 minut.

Mezitím si v kastrůlku rozpusťte čokoládu. Do mísy dejte tuhou část kokosového mléka, rozpuštěnou čokoládu, kakao a ušlehejte do krému. Až muffiny vychladnou, naneste na ně zdobítkem krém a ozdobte libovolným ovocem. Velice hezké jsou kousky jahod, maliny nebo borůvky.

Zdroj receptu: Albert

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)