Trápí vás potíže s močovým měchýřem? Tyto bylinky vás zachrání!

Trápí vás potíže s močovým měchýřem? Tyto bylinky vás zachrání!

Nejen prochladnutí může být příčinou problémů s močovým měchýřem. Močové cesty se umí ozvat a u někoho potíže přetrvávají i dlouhodobě. Nepříjemné příznaky nastupujícího zánětu naštěstí můžete zahnat – přizvěte si na pomoc ty pravé bylinky. Které to jsou?

Příroda pomáhá

Záchranný kruh při potížích s močovým měchýřem nám posílá samotná příroda. Pokud cítíte nepříjemné pálení, řezání, bolest a časté nutkání na močení, pak pravděpodobně máte problém. Pokud jde o nastupující příznaky, můžete ještě před návštěvou lékaře vyzkoušet vhodné rostlinné pomocníky. Některé bylinky působí proti růstu bakterií, tlumí zánět a posilují močové cesty. Které z nich jsou opravdu účinnou zbraní při zánětech močových cest a měchýře?

 

Objevte přesličku rolní, působ protizánětlivě

Přeslička rolní patří mezi silné bojovníky i při opakujících se potížích s močovým ústrojím. Nejenže působí močopudně, navíc má protizánětlivé účinky. Přesličku užívejte ve formě odvaru, použít však můžete také tinkturu. A víte, jak takový bylinný odvar správně připravit? Asi čtyři čajové lžičky přesličky zalijte 250 ml vody a vařte 15 minut. Pijte několikrát denně, doplňte i obyčejnou vodu – na pitném režimu během potíží s močovým měchýřem záleží.

Močopudný celík zlatobýl – poklad pro ledviny

Zlatobýl je dalším rostlinným pokladem, který se vám při trápení s vylučovacími orgány bude hodit. Tato bylinka je skvělá pro posílení ledvin a močových cest. Podobně jako přeslička působí močopudně, lze jej však užívat nejen vnitřně. Zlatobýl je skvělý pro další alternativu podpůrné bylinkové léčby – hodí se pro přípravu sedací koupele. Jak na přípravu takové lázně? Dvě polévkové lžíce rostliny zalijte 500 ml vody a směs přiveďte k varu. Vařte pár minut, nálev poté sceďte. Nakonec odvar vlijte do koupele a v té si odpočiňte alespoň 15 minut. Uleví se vám.

 

Přírodní antibiotikum? Vyzkoušejte lichořeřišnici větší

Některé bylinky jsou označovány jako přírodní antibiotika. Do této kategorie patří i lichořeřišnice. Bylina je skvělou pomocnicí pro podporu doléčení dlouhodobých zánětů močového ústrojí. Má silné antibakteriální účinky, podporuje vylučování a dokáže ulevit od nepříjemných fyzických příznaků zánětů. Dávkujte si ji hned, jakmile cítíte diskomfort. Kromě odvaru můžete lichořeřišnici užívat také ve formě tinktury a tabletek.

TIP: Kromě bylinek si dávkujte suché teplo a klid, aby tělo mělo prostor pro regeneraci. Co dělat, pokud jsou příznaky nesnesitelné a byliny nepomáhají? Naslouchejte svému tělu a v případě potřeby vyhledejte lékaře.

Čisté močové cesty? Pomůže medvědice lékařská

Chcete mít čisté a silné močové cesty? Jednou za čas si dopřejte čaj z medvědice lékařské. Bylinka působí protizánětlivě, má schopnost podporovat čištění močových cest od písku. Pomáhá dokonce předcházet vzniku močových kamenů, protože snižuje kyselosti moči. Jak si takový urologický čaj z medvědice připravíte? Dvě až tři lžičky spařte 250 ml vařící vody, směs louhujte 10 minut. Čaj popíjejte několikrát denně po dobu 10 dnů. Nezapomeňte – po každé bylinné kúře by měla následovat alespoň týdenní pauza. A pořádnou pauzu si dopřejte také po nemoci – protože i na odpočinku záleží.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

 

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1