Péče o vlasy
Každý den vlasy zatěžujeme množstvím různých chemických přípravků a tak není od věci jim občas dopřát čistě přírodní péči, která je zase krásně rozzáří a probudí k životu.

Vlasové masky:

Používají se především k regeneraci namáhaných vlasů, dodají jim lesk a jemnost. K přípravě masky si navíc vystačíte s tím, co najdete doma ve spíži:

Maska s olivovým olejem a citrónem – tři čajové lžičky teplého olivového oleje důkladně smíchejte se dvěma lžícemi citrónové šťávy. Naneste na mokré vlasy, nechte 30 minut působit a smyjte.

Medová maska – jednu čajovou lžičku jablečného octa a jednu lžičku medu přidejte do šálku horké vody. Promíchejte, naneste na vlasy a nechte volně uschnout. Není potřeba smývat.

Pro boj s mastnými, nebo naopak suchými vlasy:

Každý z nás bojuje s tím, že se mu vlasy buď příliš mastí a nebo jsou naopak lámavé a suché.

Pro mastné vlasy se hodí bylinková kúra - připravte si výluh z heřmánku, lopuchu, kopřivy, mateřídoušky či měsíčku (nemusí být všechny bylinky najednou) a přidejte k němu lžíci citrónové šťávy. Aplikujte na mokré vlasy a neoplachujte. Pro zesílení efektu lze ještě použít černý nebo zelený čaj.

Pro suché vlasy sáhněte po vajíčku - smíchejte dva žloutky se lžící olivového oleje (olej lze nahradit i bílým jogurtem). Naneste na vlhké vlasy, nechte 30 minut působit a důkladně spláchněte. Pro suché vlasy se krom vajíček hodí i bylinky, ideálně levandule, měsíček, podběl či přeslička.

Proti lupům:

Každého z nás někdy potrápí lupy, zvlášť pokud máte suché vlasy a pokožku. Na lupy platí rozmarýn. Proto si zkuste udělat výluh z 50 gramů listů rozmarýnu (zalijeme 0,5 litrem horké vody a necháme 30 minut stát). Poté si jím propláchněte důkladně vlasy po celé jejich délce.

Pokud vám rozmarýn zrovna nevoní, zkuste masku z bílého jogurtu. Stačí smíchat jogurt se lžičkou medu a před umytím aplikovat na vlasy. 15 minut nechat působit a pak důkladně smýt.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1