Jak řešit problémy s erekcí

Jak řešit problémy s erekcí

2 min. čtení Markéta Veselá
Odborníci tvrdí, že muži se o své zdraví začnou zajímat až tehdy, pokud ohrozí jejich sexuální život. Právě na erekci má vliv řada věcí, které by vás možná ani nenapadly. Co dělat, když se problémy v posteli objeví?

Netýká se jen těch dříve narozených

Erektilní dysfunkce neboli také impotence, se netýká jen dříve narozených, jak si řada mužů myslí. Naopak se čím dál častěji týká i těch mladších. Objevuje se zpravidla mezi 35 až 65 rokem života. Ale výjimku už netvoří ani mladší ročníky, například třicátníci. Je to dáno především vysokým pracovním nasazením, ale i stresem z existenčních problémů, které muži, jako živitelé rodiny musí často řešit. Například když jde žena na mateřskou a příjem rodiny se tak znatelně ztenčí...

 

Jedno selhání impotenci nedělá

Pokud dojde k ojedinělému selhání, je zbytečné mluvit o erektilní dysfunkci. Ta je popisována jako déletrvající potíže s dosažením erekce, které trvají déle než šest měsíců a nelepší se.

Na erekci má vliv:

  • léky – týká se to především těch na vysoký tlak, antidepresiv či přípravků s hormony
  • nadměrná konzumace alkoholu
  • nedostatek spánku
  • kouření
  • strach ze selhání (nová partnerka, průpovídky k výkonu, pocit viny po nevěře apod.)

 

Problém začíná většinou v hlavě

Pokud se nejedná o nějaké konkrétní onemocnění, většinou má erektilní dysfunkce svůj původ v hlavě. Pokud se s tímto problémem vydáte k lékaři, udělá vám rozbor hladiny hormonů a jiná vyšetření, součástí je ale také rozhovor, který mnohdy odhalí víc než samotná vyšetření. Problém však lékaři spatřují v tom, že většina mužů se k návštěvě lékaře neodhodlá, protože se o svých intimních potížích stydí mluvit. A přitom tato dysfunkce občasně nebo trvale trápí až 40 % mužů.

 

Co funguje?

Nejprve je zapotřebí vypátrat příčinu potíží. Pokud jsou vyloučena onemocnění, můžete na erekci zapracovat i jinak. Máme několik tipů:

  • změňte prostředí – najděte si partnerkou romantický hotýlek, vydejte se do přírody pod stan (dle toho, co vám vyhovuje)
  • dopřejte si s partnerkou chvilku jen pro sebe bez řešení práce, rodiny a jiných problémů (odpočinek je základem pro úspěšný sex) a nechte jí, aby vám s vašimi problémy pomohla
  • uvolněte se – pomůže masáž, welness či jiné procedury, ať už v pohodlí domova, nebo se vydejte do lázní
  • zkuste doplňky stravy s kotvičníkem zemním
  • vyhněte se kořeněným a tučným jídlům, naopak si naservírujte nějaká ta afrodiziaka
  • více se hýbejte (nejen obecně, ale i před samotným aktem)

 

To by bylo, aby se nepovedlo

Někdy je to takový začarovaný kruh. Muž se bojí, že zklame a z tohoto strachu vzniknou problémy s erekcí. A tak stále dokola. Někdy je proto nejlepší prostě vypnout hlavu...

 

Autor: Markéta Veselá

Zdroj:www.mojezdravi.cz

Foto: Shutterstock.com, Unsplash.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1