Jídlo jako afrodiziakum aneb probuďte svou vášeň

Jídlo jako afrodiziakum aneb probuďte svou vášeň

Máte pocit, že vaše chuť na sex a milování chybí pověstná jiskra? Věděli jste, že ji můžete zažehnout pomocí jídla? Tak vám prozradíme, že ano, ale ne jen tak ledajakého.

Láska prochází žaludkem

Někteří lidé tvrdí, že nám dobré jídlo může poskytnout stejné uspokojení jako něžné milování. Hloubavější jedince jistě napadne, že bychom tyto požitky mohli spojit. A upřímně, není lepšího nápadu. Zařaďte potraviny, které mají afrodiziakální účinky, tedy dokážou v nás vyvolat sexuální touhu a zvýšit vzrušení, a příjemně elektrizující večer se stane jistotou.

Romantika pro dva od Afrodity

Název afrodiziaka je odvozen od řecké bohyně Afrodity (v Římě označována za Venuši). Ta byla nejen nadpozemsky krásná, ale údajně znala i tajemství nápojů a pokrmů, které probouzely vášně i v samotných bozích. V těchto starých dobách na seznam potravin podporující sexualitu patřily i dost podivné věci, jako například sušené či drcené partie různých, dnes převážně chráněných, zvířat. A po čem sáhnout v této době? Připravte třeba na svátek svatého Valentýna večeři z některých těchto ingrediencí:

Jahody

K romantickému večeru ve dvou jistě patří sklenka šampaňského a jahody. S alkoholem to však příliš nepřehánějte. Sklenička vás příjemně uvolní a nabudí, pokud ale vypijete více, spíše na vás dolehne únava. A proč právě jahody? Obsahují velké množství zinku a manganu. Ne nadarmo se jim někdy říká Venušiny plody.

Chilli papričky

Pikantní jídlo nejen zahřeje a dodá energii, ale zároveň nastartuje váš krevní oběh. Dojde tak k prokrvení i těch nejcitlivějších míst. Jen pozor při manipulaci s papričkami. Jejich pálivost zůstává na rukou a pak stačí jediný dotek a z romantického večeru ve dvou nic nebude.

Chřest

Tato zelenina obsahuje celou řadu prospěšných látek, včetně zinku a kyseliny listové. Již naši předci ve starém Egyptě věděli, proč si ho naservírovat. Pro vášnivé menu se hodí jak chřest zelený, tak bílý.

Granátové jablíčko

Za jeho účinky na naše libido může nejen vysoké množství vitamínů a antioxidantů, ale také působí na hladinu testosteronu. Podle vědců je to skoro taková přírodní viagra. Navíc povzbuzuje dobrou náladu a ta je k milování jistě zapotřebí.

Kvalitní čokoláda

Opravdu dobrá čokoláda, která má minimálně 80 % kakaa, náš organismus povzbudí hned z několika důvodů. Obsahuje totiž železo, zinek, mangan, ale i řadu vitamínů a antioxidantů. Nejedna studie navíc potvrzuje, že se, tedy především ženy, po konzumaci hořké čokolády cítí šťastnější.

Med

Afrodiziakum prověřené staletími? Tak tím je právě med. V jeho účinky věřili již ve starověku. Zvyšuje totiž hladinu testosteronu a u mužů podporuje erekci.

Pistácie

Tuto pochoutku by se měli dopřávat především muži. Zvyšuje totiž jejich libido a výdrž. Navíc ale udělají i něco pro své zdraví, protože v pistáciích najdete i vitamíny B1, B6, magnézium, měď, draslík, fosfor a antioxidanty.

Mořská ryba i doplněk stravy

Právě Omega 3, které mořské ryby obsahují, byly v mnohých vědeckých studiích označeny za látky, které u mužů zlepšují plodnost a zvyšují chuť na sex. Sáhnout však můžete i po doplňcích stravy, které Omega 3 obsahují (zkontrolujte však vysoký obsah účinných látek DHA a EPA). Získat můžete i přípravky pro muže, které zvyšují energii i sexuální výkonnost (obsahují například směs látek: damiana, ženšen, pískavice, zinek, hořčík a jiné látky).

Na seznamu afrodiziakálních potravin dále můžete najít ještě mušle, červené víno, šafrán, zázvor, meloun či fíky.

Tip – romantika pro dva: Rozhodně se nesnažte svého partnera zahrnout vším, co je popsáno v seznamu výše. Také by se mohlo stát, že si pochutná tak moc, až se do postele místo něžného milování akorát tak odvalí usnout. Raději zvolte třeba lehký zelenino-sýrový salát doplněný třeba granátovým jablkem, chřestem či jahodami. A jako dezert se bude hodit čokoládová pěna či oříšky s medem. A pravou romantiku pro dva podtrhne sklenka šampaňského...

Zdroj fotografií v tomto článku: shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1