Když vztah začne být nuda

Když vztah začne být nuda

Každý den pořád dokola totéž. Postarat se o děti, o domácnost, podat pracovní výkon a uvařit. Večer padnout do postele, kde s trochou štěstí dojde na sex v jedné stokrát vyzkoušené „zaručené“ poloze. Po pár letech se ze vztahu přirozeně vytrácí vášeň a vplíží se stereotyp. Některým párům to vyhovuje a cítí se v klidných vodách rutiny v bezpečí. Někdo touží znovu rozdmýchat oheň, který stál na začátku vztahu.

V každém partnerství jsou období, kdy oba zavalí tolik starostí, že na udržování láskyplného vztahu není čas a energie. Pocit nenaplnění narůstá, z týdnů jsou měsíce, z měsíců roky a najednou marně přemýšlíte, kdy jste naposledy s partnerem strávili večer sami mimo domov a věnovali se jeden druhému. Udělejte si na sebe čas, ať se ze vztahu nestane monotónní automat obohacený o vzpomínky. Jak praví citát „Láska je jako oheň: pokud na něj nepřikládáš, vyhasne.“

Jen ty a já

Láhev vína máte doma a pár piv k nedělnímu obědu se v komoře také najde. Proč někam chodit a utrácet? V domácím prostředí jen těžko zapomenete na věci kolem chodu domácnosti a dětí. Zkuste navrhnout partnerovi, že si pravidelně zajdete spolu sami na skleničku nebo se projdete po večerním městě. Vězte, že pro mnohé to bude nové „první“ rande. Při prvních procházkách ještě nebudete schopni „vypnout“ a povídat si o svých snech, myšlenkách a věcech, co vás tíží. Ačkoli spolu už nějaký pátek žijete. Nevzdávejte to a vzpomeňte si na dobu zamilovanosti. Jaké neuvěřitelné kousky jste byli ochotní udělat, jen aby si vás druhý všimnul. Kolikrát jste zosnovali plány, jak se náhodou potkat, abyste mohli udělat dojem.

Stud končí před dveřmi ložnice

Čas strávený povídáním může odhalit, že partner si postelové dovádění představuje jinak než vy a rád by váš milostný vztah trošku ozvláštnil. Obvykle to není proti vám, naopak, našel důvěru zkusit i něco jiného. Sexuální apetit se v průběhu času u každého mění, a ne vždy si změny všimneme. Výsledkem je pak rutinní mechanické milování, které netěší ani jednoho. Lidská sexualita a fantazie je bezbřehá a jediný sen, který se určitě nesplní je ten, který druhému neřeknete. Existují i páry, které nemají konkrétní představy nebo nejsou dost uvolnění, aby je vyslovili a splnili, a přesto chtějí vnést do peřin trochu čerstvý vítr. Na zboření stereotypů v erotice stačí i drobní pomocníci: peříčko nebo zavázané oči. Dovolte si objevovat.

Síla okamžiků

Spokojený vztah nestojí jen na chvílích, kdy s vámi cloumají vášně, ale také na okamžicích mimo ně. Znáte ty staré páry, které se i v pokročilém věku drží za ruce? Ani ten nejskvělejší sex nevynahradí chybějící společné zážitky, které prohlubují důvěru, intimitu a něhu. Vzpomínáte, kdy jste se naposledy spolu od srdce zasmáli nebo vyrazili na výlet? Ne s rodinou, ani s partou kamarádů, ale sami? Zkuste se domluvit a pravidelně o víkendu sednout na kolo nebo sbalit svačinu na celý den do batohu a vyrazit si do přírody. Nezáleží, jestli jedete desítky kilometrů za historickými památkami nebo se vydáte jen za místní kopec. Spolu si užíváte přírodu, spolu funíte při stoupání ke zřícenině, společně vidíte ten krásný výhled do údolí, stejně jak jste na začátku vztahu viděli tu krásu jeden v druhém. Pak stačí partnera obejmout a ukázat si, že pořád vám oběma stojí za to o druhého bojovat.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1