Když ve výchově už nic nepomáhá, sáhněte po numerologii

Když ve výchově už nic nepomáhá, sáhněte po numerologii

Stává se vám, že se na toho svého milovaného potomka díváte a přemýšlíte, po kom to dítě vlastně je? Oči má po vás, tvar obličeje po otci, ale povahově tápete. Možná ta tvrdohlavost? Ne... Po mně to určitě nemá. Jenže, co s tím?

Základním principem výchovy je trpělivost a smysl pro humor. To vše kombinováno s dramatickými vsuvkami výchovných momentů. Malou nápovědou však může být i numerologie. Někým zatracovaná, jinými považována za vševědoucí. Když se budete držet někde uprostřed a využijete inspirativní náměty, možná se vám uleví a vy najdete řešení tam, kde předtím nebylo. Takže s chutí do toho!

Archetyp schovaný za číslem

Numerologii jsme se již v našem magazínu věnovali. Pro připomenutí hlavních bodů zveme k přečtení článku „Náš život v číslech.“ Poukazovali jsme se zde spíše na principy a fungování čísel z hlediska společnosti jako celku. Nyní sestoupíme více na zem a podíváme se na čísla z pohledu lidského. Jaký archetyp dané číslo nese? Možná to vám pomůže pochopit, proč zrovna vaše dítě (partner, kolega) jedná určitým způsobem. A nebo také ne...

Pravidla výpočtu: Pro začátek použijte svůj datum a rok narození (např. 1.1.1991 = 1+1+1+9+9+1 = 22 = 2+2 = 4), získáte tak „osobní číslo.“ Pozor, bývá jiné než v jiných systémech - např. Feng Shui. Pro úplnost dodáváme, že používáme systém Lindy Goodmanové.

Jednička (Slunce) - silné sebeuvědomění, tvrdohlavý a rozhodný, vrozený smysl pro důstojnost, vyžaduje respekt a komplimenty od ostatních, rád organizuje a řídí, nesnáší kritiku, je hrdý. Životním mottem je milovat a být milován. Umí být i velmi pečující, pokud z druhé strany necítí příliš autority.

Dvojka (Měsíc) - snílci a romantici se silnou intuicí, kteří mají tendenci bát se neznámého a neviděného. To jsou děti, co v noci nevystrčí nohu z pod peřiny a nevylezou vám na strom (co kdyby tam byl drak nebo slabá větev). Jsou vynalézaví, přizpůsobiví, ale problém mají s dokončováním. Obávají se odloučení či ztráty oblíbenosti / lásky. Pro dospělé: jsou oddanými partnery i rodiči (pozor si musí dát, aby děti nedusili láskou) a umí to dobře s penězi.

Trojka (Jupiter) - hledači pravdy se silnou potřebou svobody. Potřebují neustálý pohyb - cestování, objevování, hry na Indiana Jonese. Rádi poznávají a učí se. Jsou fascinováni mystikou. Tu berou jako další svět k objevení. Touhy a přání z nich doslova tryskají. Děti si tak rádi přejí. Pořád něco. Nesnáší povrchnost, zatajování nebo přetvářku. Někdy svou otevřeností až zraní. Rodinnými pouty se cítí svázáni.

Čtyřka (Uran) - individuality každým coulem, které často zůstávají nepochopeni a svými reakcemi dokážou znejistit a šokovat nejednoho rodiče (kamaráda, učitelku, později partnera). Vytvářejí si vlastní pravidla (ne vždy v souladu s obecně platnými), kterými se však poté opravdu řídí. Jsou velmi stabilní a tvrdohlaví (mají svůj názor). Zajímá je vše neobjevené a jsou přesvědčeni, že vše je možné. Jejich tah je na budoucnost. Důležité je pro ně přátelství. Životním mottem je: „Jak něco udělat jinak.“

Pětka (Merkur) - analytická, neustále vyhodnocující a korigující své názory. Běda, když si má dítě vybrat. To je přemýšlení a pak často pláče. Kritika je přirozený výrazový prostředek. Netoleruje chyby, vše se snaží udělat „dobře“. Pokud je něco mimo pravidla, bouří se a vyžaduje nápravu. Včetně hraní dětských her, kdy sourozence necháváte vyhrát. Mívají vysoký intelekt a živé snění. Jsou uchváceni přírodou (často „komunikují“ s bytostmi z jiného světa). V činech bývají impulzivní, ale rychle se otřepou z ran osudu.

Šestka (Venuše) - idealisté, romantici, milující vše krásné a harmonické. Baví je lidem dělat radost, bývají svými přáteli milováni. Působí jako magnet na lidi, protože se snaží vytvářet atmosféru pohody a klidu. Už od dětství. Nemají rádi hádky, snaží se situaci vyhladit. Rádi diskutují, ale spíše v pozitivní intelektuální rovině nebo o krásných věcech.

Sedmička (Neptun) - citlivé duše opředené aurou tajemství a silně vyvinutou intuicí, často umělecky nadaní, fascinuje je mystika - v dětském světě pohádky, fantasy, které však „vidí“ a žijí v reálném světě. Milují moře. Někdy působí zamlkle, neboť v reálném světě si musí na kamarády nejprve „zvyknout.“ Mají divoké živé sny (často i v bdělém stavu).

Osmička (Saturn) - spíše tiší a stydliví jedinci, které se nederou vpřed. Pokud jim o něco jde, postupují pomalu, ale jistě a svého cíle dosáhnou (jakoby nenápadně). Nic je neodradí, pokud naleznou něco, co chtějí. Jsou vytrvalí a navíc mají smysl pro zodpovědnost. Mívají specifický smysl pro humor. Svou citlivost skrývají, ale prožívají ji. Působí, že okolí nevnímají, ale oni pečlivě vše sledují a zaznamenávají. Mají velmi dobrou paměť.

Devítka (Mars / Pluto) - odvážný, originální a často konfliktní. Má sklon k impulzivnosti a zbrklosti (poté následuje lítost). Jsou odhodlaní, chtějí dosáhnout toho, po čem touží. Mají tendenci důvěřovat všem. Oni sami jdou rovnou k podstatě, jsou čestní - jasně vyjadřují, co chtějí. Umí se naštvat, ale rychle vychladnou. Potřebují ujištění, že jsou milováni. Občas bývají závislí na pochvale.

Jen tak pro legraci, pohrajte si se jménem

Každé písmeno abecedy má své numerologické vyjádření. Pokud jednotlivá čísla sečtete až na úroveň jednotek, získáte tzv. vibraci jména. A pak už jen dohledejte, co dané číslo nese. Podobně můžete postupovat s telefonním číslem, adresou a nebo třeba svou přezdívkou. Takže krásnou zábavu.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1