Výchova podle znamení aneb jak vyzrát nad malými Berany

Výchova podle znamení aneb jak vyzrát nad malými Berany

Malí Berani jsou sví, osobití a někdy pořádně tvrdohlaví. Jaká by měla být výchova tohoto ohnivého znamení? Čím vás děti mohou překvapit a jak si je zaručeně získat? Máme pro vás hned několik výchovných tipů.

Jaké jsou beraní děti?

Čekáte nebo máte doma malého Beránka? Nudit se rozhodně nebudete! Beran patří mezi ohnivá znamení, a proto vás nepřekvapí jeho ohnivě výbušná energie. Tyto děti vyžadují pozornost, jsou spontánní, energické a všude je jich plno. Právě pro svou otevřenost a energičnost malí Berani nemají problém najít si kamarády. Nemusí být snadné tyto děti uhlídat, ale pokud malého Berana dokážete zaujmout, pak si dost usnadníte život. Jsou velmi aktivní, a proto na malého Berana dávejte pozor a s láskou jej veďte k pohybu a sportu.

 

Jak s dětmi dobře vycházet?

Díky Beranovi a jeho otevřenosti vždy víte, co se děje. Není to sice malý diplomatický vyjednávač, ale dokáže říct a ukázat, co právě potřebuje. Jako spontánní dítě může občas Beran v afektu udělat něco, co se vám nelíbí, ať už jde o čin či slova. Veďte dítě k práci s emocemi a hněvem. Pokud dokážete být trpěliví a nenecháte se ubít jeho neunavitelnou energií, pak z ní budete moci naopak čerpat. Hledejte společné aktivity a od útlého věku veďte Berana k disciplíně a fair play.

 

Povolání si musí vybírat pečlivě

Každý rodič chce do výchovy svých dětí dát vše. O Berany se jako rodič nemusíte bát, protože se ve světě rozhodně neztratí, naopak. Berani mají velký smysl pro rodinu, a když už se Beran zamiluje, bere manželství a výchovu dětí jako své poslání. Berani však nesnáší problémy, pokud je někdo v jejich okolí dělá, mohou se navenek začít chovat poněkud bezcitně. Učte malé Berany fair play a práci s emocemi už od malička.

A jaké je jejich ideální povolání? K čemu vlastně malé Berany vést? Ohnivá znamená potřebují, aby se kolem nich stále něco dělo. I v takovém prostředí si dokáží zachovat svůj vnitřní klid. Berani se v podstatě mohou stát čímkoli. Podpořte své dítě v tom, co miluje... a kam jej to táhne. Buďte mu zkrátka tím nejlepším rodičem.

 

TIP: Malé energické Berany je dobré naučit umění relaxace. Dětské relaxace a prožitkové pohybové meditace je naučí pracovat se svým vnitřním klidem.

 

Pokud se chcete o znamení Berana dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Berana předchází znamení Ryb a následuje znamení Býka.

 

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Zdroje: http://stastny-usmev.cz/dite-beran/

https://www.maminka.cz/clanek/dite-ve-znameni-berana-pripravte-se-na-zivot-vedle-sopky#part=2

https://zena.aktualne.cz/horoskopy/deti-ve-znameni-berana-plne-energie-sily-a-pocitu/r~a65e1ce03f3311e9ae850cc47ab5f122/

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1