Vodnář a jeho životní potenciál

Vodnář a jeho životní potenciál

„Lidské, příliš lidské.“ Zrozenci ve Vodnáři milují vize, ideály a originalitu. To, co zavání průměrem a normálnem se jim příčí. Mají nezávislou duši a vyznávají hodnoty jako volnost, rovnost a bratrství. Bohužel ne všechny považují za sobě rovné. Pudové chování Vodnáři považují za nedokonalé a jako obranu používají útěk před city i emocemi do duchovních sfér. Z této pozice Vodnář moralizuje, vyvolává revoluce a teorizuje. Málokdy něco dostačuje jeho představám. Přesto může mnohé nabídnout, vidí věci z neotřelých úhlů a je primárně zaměřen na budoucnost. Jak může své danosti využít v každodenním životě?

Vnitřní motivace Vodnáře

Princip Vodnáře v sobě nese touhu zbořit stávající struktury, provést reformu a ukázat sám sebe v opravdovosti a individualitě. Vodnáři vidí svět zítřka, který se nese v duchu „lepších zítřků.“ Tento ideál se snaží přivést do reality. Baví ho provokovat, ukazovat, že lze věci dělat i jinak než je společensky uznávaná forma/norma. Rádi vyčnívají z davu, chtějí jít příkladem. Mají však tendenci jít proti navrženému za každou cenu, tzn. pokud se setkají s novátorským principem, najednou se stanou obhájci tradičních hodnot. Baví je zkrátka vlastní jinakost. Hlavně se nezastavit.

Životní lekce pro zrozence ve Vodnáři

Vodnáři rádi bojují za nebe na zemi (ať už to v jejich okamžitém pojetí znamená cokoli). Touží po duchovně dokonalém světě, kdy je život pozorován z nadhledu, proto ani životní výzvy není tak těžké nést. Jedním z úkolů Vodnáře je uvědomit si svou tělesnost, své fyzické limity a emoční svět. Jedině tím, že přijme své fyzické tělo je schopen své myšlenky z úrovně intelektu přenést i do praktické roviny. Jinak setrvává ve vzdušných zámcích a setkává se s nepochopením. To ho žene k uchylování se výhradně do skupin „podobného naladění“ nebo naopak do maximálního individualismu. Obojí jej před světem značně uzavírá a hrozí, že se naprosto oddálí realitě (jeho ideál se změní ve fanatismus). Je třeba poznat načasování a třeba uznat, že momentálně je má vize ještě „mimo“.

Zastavení se není ohrožení

Puzení Vodnáře „vše vylepšit“ za každou cenu jej žene do spirály stresu a napětí. Vždyť pořád je co zlepšovat. Vodnáři by si měli dopřát čas se zastavit a ohlédnout se, co už dokázali a hlavně, zda se pro samé zlepšování nevydali nesprávným životním směrem. Dalším úkolem je vpuštění citu do života s jeho hřejivými i dráždivými momenty. S tím souvisí i přijetí stability a jistoty, které je možné si užít, nikoli je zbořit touhou po něčem „ještě lepším.“ Velkým tématem je naslouchat druhým, nikoli je poučit svým myšlenkovým přesahem.

Jde to, Vodnář vás provede pouští

Pokud bychom měli Vodnáře popsat jedním slovem, použijeme vizionář. Najde cestu i tam, kde žádná cesta nemůže být. Díky tomu, že je citově chladnější (od svých emocí si zpravidla drží odstup), nebojí se riskovat a hlavně věří, že věci lze udělat jinak. Ve společnosti je cenným přínosem v kreativních odděleních, ale také v technických směrech, v elektro světě, radiotechnice, informatice, cokoli se týká letadel, počítačů a elektroniky. Bude skvělý i neurolog, psychiatr nebo teoretik ekonomie. Prostě uplatnění najde všude tam, kde je možnost něco vyvinout, vylepšit, vymyslet. Svým nadšením je schopen skvěle motivovat i ostatní lidi v týmu. Je však třeba počítat s tím, že pracovní dobu, pravidla firmy nebo společenské konvence dodržovat spíše nebude.

Myšlenka na závěr: „Mladíka nejjistěji zkazíme tak, když ho svedeme, aby si více cenil stejně smýšlejících lidí než lidí uvažujících jinak“ Friedrich Nietzsche

Co je cílem tohoto seriálu

Horoskop, jehož součástí je i sluneční znamení (dalšími parametry je například Ascendent, postavení Luny či jednotlivých planet v tzv. Domech aj.) může být malou nápovědou k fungování daného jedince. Ne všechny atributy platí pro každého, neboť horoskop ve své komplexnosti je jedinečný. V tomto seriálu se budeme spíše snažit popsat archetypální principy fungování daného slunečního znamení. Věříme, že některé poznatky mohou vnést nový pohled do konkrétních životních situací.

Více o znamení Vodnáře si můžete přečíst v článku: Vodnář - originální vizionář.

Vztahy, které zrozenci ve znamení Vodnáře jakožto vzdušného znamení vyhledávají můžete prozkoumat v článku Partnerství a vztahy u vzdušných znamení.

Znamení Vodnáře předchází znamení Kozoroha a následuje znamení Ryby. I o jejich potenciálech se můžete něco dozvědět.

Zdroj fotografií v tomto článku: www.shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1