Sex na jednu noc? Zažila ho většina z nás!

Sex na jednu noc? Zažila ho většina z nás!

Flirt, který se za pomoci alkoholu a nečekané vášně promění v sex na jednu noc. Pro někoho absolutní tabu, pro jiného běžná věc. A ačkoliv je sex na jednu noc považován za něco krajně nevhodného, podle psychologů v sobě nese i kousek pozitivního, a to zejména u lidí rozvedených, kteří ho podle statistik prožívají nejčastěji. A jak jste na tom vy?

Statistiky mluví jasně

Podle studie medicínského portálu zava.com sex na jednu noc zažilo 66 % dotazovaných Evropanů a Američanů. A možná i Vy. Nikoho asi nepřekvapí, že odvážnější jsou v tomto směru muži. Jen 14 % dotázaných uvedlo, že tohle dobrodružství předem plánovalo, ale u drtivé většiny šlo o naprosto spontánní záležitost, která tak nějak vyplynula ze situace. Bary a kluby byly, jsou a budou místa, kde se aktéři sexu na jednu noc nejčastěji seznamují. Alkohol a uvolněná atmosféra dělá své a na tom se pravděpodobně také nikdy nic nezmění. Novinkou však je, že moderní technologie přinesly různé seznamovací aplikace, díky kterým najdete protějšek na nezávazné erotické dobrodružství prakticky kdekoliv a kdykoliv. Práce a škola pak v žebříčku míst těch, kteří si sex na jednu noc užívají, následují.

Častěji zážitku litují ženy

I když sex na jednu noc prožila většina z nás, zejména ženy takového zážitku často litují. Mohou za to nejen výčitky svědomí, pocity trapnosti a studu, ale také uvědomění si rizik včetně nechtěného těhotenství a sexuálně přenosných chorob. Navzdory rizikům je sex na jednu noc jednou z poměrně častých sexuálních fantazií. Co nás na takovém erotickém zážitku tak přitahuje? Podle další studie je zřejmé, že nespoutaného sexu na jednu noc si užívají nejčastěji rozvedení. Důvodů je mnoho. Odpadá randění, což pro někoho může znamenat nejen úsporu času, ale také energie a financí. Někteří jen touží po sexu, některým jde o zvýšení si sebevědomí po bolestném rozchodu, roli hraje také pocit osamění a touha po tělesné blízkosti.

Šance na dlouhodobý vztah?

Pokud si myslíte, že sex na jednu noc a dlouhodobý vztah nejde dohromady, jste na omylu. Podle psychologů je prakticky jedno, jakým způsobem vztah začal. Kolem 10 % takových „úletů“ končí tím, že se milenci dlouhodobě stýkají a původně jen sexuální vztah končí partnerským vztahem. Nicméně kolem jedné třetiny těch, kteří divoký sex bez závazků zažili, se už s krásným neznámým, či neznámou nikdy nesetká. Tři čtvrtiny milenců udržují kontakt po dobu několika dnů až měsíců.

 

Sex na jednu noc může být i trauma

I když může jít o zážitek veskrze příjemný, druhý den může všechno vypadat jinak. Nejhorší situace nastává pro ty, kteří doufají, že tímto zážitkem dojde k něčemu dalšímu a ono … nic. Zvlášť náročná a nepříjemná pro všechny zúčastněné může být situace, jde-li o kolegy z práce, kamarády a známé, kteří se musí nadále setkávat. Pocity studu, nenaplněného očekávání a deprese mohou být po takovém sexuálním dobrodružství nepěknou vzpomínkou na oněch pár minut vášně.

Jak úlet přežít bez úhony?

Každý je zodpovědný za své činy a každý nejlépe ví, co je pro něj nejlepší. Pokud je někdo přesvědčen, že si chce užít sexu na jednu noc, nechť si ho užije, pokud tím neublíží někomu jinému a je ochoten podstoupit jistá rizika. Jak se říká, každý svého štěstí strůjcem. Jak se k takovému zážitku postavit, abychom ráno přežili ve zdraví?

Nic nečekejte

Nejlepší je od takového zážitku nic nečekat, tedy kromě sexu. Sex na jednu noc automaticky neznamená počátek vztahu a nic platné nejsou ani výčitky, pronásledování, sliby a uhánění.

Stalo se, stalo

Pokud takový zážitek máte za sebou a druhý den byste se hanbou nejraději propadli, věřte tomu, že nejde o nic, co by všichni měli potřebu řešit dalších několik let. Lidé mají dost starostí sami se sebou a vy jste ti poslední, které by svět potřeboval řešit.

Jen pro otrlé

Sex na jednu noc s sebou přináší nejen dobrodružství, vášeň, nespoutaný sex, ale také řadu zdravotních problémů. Než do takové akce půjdete, dobře si uvědomte, jestli jde opravdu o zážitek, bez kterého nemůžete být, protože zdraví máte jen jedno.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1