Láska v kanceláři

Láska v kanceláři

Vzhledem k tomu, kolik času trávíme v zaměstnání, není divu, že láska kvete i tam. Názory odborníků na vztahy na pracovišti se ale různí. To, na čem se však odborníci shodnou, je to, že intimní vztah na pracovišti by měl mít stanovená určitá pravidla, jinak jeden z páru může společně s nevydařeným vztahem, skončit také s výpovědí v ruce.

Kde jinde než v práci

I když mnoho odborníků před vztahy na pracovišti varuje, kde jinde se seznámit, když většinu času trávíme v práci. Máme-li to štěstí, najdeme na pracovišti mnoho fajn lidí, ze kterých se často stávají naši přátelé a od přátelství bývá často jen krůček k lásce. Navíc není vůbec nic neobvyklého, když s nezadaným a sympatickým kolegou občas zajdeme na skleničku. Často je tak jen otázkou času, kdy vzájemné sympatie přerostou v něco víc.

Vztah nebo jen nezávazný flirt

To, co je důležité si na samém počátku vztahu ujasnit, je to, co od vztahu vlastně očekáváme. Chceme jen nezávazný flirt nebo regulérní vztah? Rozdílná očekávání by mohla způsobit spoustu nedorozumění, a nakonec i mnoho negativních emocí. Stanovení určitých pravidel ve vztahu je důležité nejen proto, aby intimní vztah nenarušoval pracovní aktivity, ale také pro případ, že by vztah nevyšel. To, co je zásadní si uvědomit, je, že v případě krachu vztahu budeme muset dál setrvávat v zaměstnání a denně mít tak svého či svou „ex“ na očích. Opravdu to chceme riskovat nebo nám vztah za to nestojí? Otázky, na které samozřejmě nikdo předem nezná odpověď, ale je třeba s těmito variantami počítat.

Vztah na pracovišti: Podřízený a nadřízený

Roli ve vztahu na pracovišti hraje zejména to, v jaké pracovní pozici jsou aktéři vztahu. Pokud jde o dva spolupracovníky, kteří jsou si rovni, ostatními kolegy bude takový vztah akceptován. Pokud se vztah odehrává v rovině podřízený a nadřízený, stává se ten podřízený často trnem v oku svých kolegů. Přece jenom ze vztahu s nadřízeným plynou určité výhody, nebo si to alespoň ostatní myslí. Z pohledu vašich kolegů vás takový vztah vždy bude před ostatními zvýhodňovat, zejména finančně.

Vztah na pracovišti: Pořád spolu

Být pořád spolu se nám ve fázi zamilovanosti může zdát jako to nejúžasnější, co nás mohlo potkat. Poté, co nás počáteční zamilovanost opustí, tak můžeme přijít na to, že všeho moc škodí. Není nic nenormálního na tom, že si zkrátka od své drahé polovičky potřebujeme odpočinout, což většina z nás praktikuje v práci. Pokud to nelze, není hned nutné měnit zaměstnání, ale je vhodné, aby každý z partnerů pracoval např. na jiném oddělení nebo alespoň v jiné kanceláři, pokud to samozřejmě lze.

Konflikty doma i v práci

To, čeho by se kolegové a zároveň partneři měli vyvarovat, je řešení domácích hádek a konfliktů na pracovišti. Společné konflikty zkrátka do práce nepatří. Jednak na ně kolegové nejsou zvědaví, a hlavně to není profesionální. Pokud se nám však tohle nedaří, je třeba popřemýšlet o tom, jestli přece jen nenastal čas změnit práci, protože jinak budeme muset pravděpodobně časem měnit partnera či partnerku.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1