Láska na inzerát. Šance na dlouhodobý vztah?

Láska na inzerát. Šance na dlouhodobý vztah?

Být milován a milovat je touhou každého člověka. Podle mnoha výzkumů platí, že lidé žijící ve spokojeném vztahu jsou v životě nejen šťastnější, ale také zdravější. Jenže, seznámit se v době covidu je mnohem těžší! A to je také jeden z mnoha důvodů, proč seznamování na inzerát, nebo spíše přes internet, zažívá v poslední době doslova boom. Je ale takový vztah perspektivní, nebo máme čekat spíš nezávazný flirt? A čeho se vyvarovat? Čtěte dál a dozvíte se!

Flirt nebo vztah?

Ačkoliv je spousta těch, kteří lásce na inzerát příliš nevěří a mají ji spojenou s mnoha předsudky, počet těch, kteří kvalitní vztah našli právě na internetu, se zvyšuje. Stále však mezi lidmi panuje řada mýtů, které jsou se seznámením přes inzerát spojeny. Někteří jsou přesvědčeni, že na internetových seznamkách jsou jen „zoufalci“, kteří si nemohou v reálném životě nikoho najít a jiní vidí v inzerátech jen skryté „sexuální loudily“ a „úchyly“. Pravda je ovšem taková, že seznámit se není vůbec jednoduché a důvodem je v současné době především nedostatek příležitostí.

Seznámení ve dvaceti je mnohem snazší

Věk a životní zkušenosti hrají v procesu seznamování zásadní roli. Ve dvaceti příliš neřešíme, co si o nás dotyčný bude myslet, jestli budeme trapní, soustředíme se na „tady a teď“ a naše očekávání jsou naprosto odlišná, než když nám je čtyřicet. Ve třiceti a čtyřiceti víme, co nejen od života, ale hlavně od partnera chceme, máme životní zkušenosti, které náš výběr naprosto zásadním způsobem ovlivňují. Zaměřujeme se více na budoucnost a neřešíme jen to, zda nás partner fyzicky přitahuje, ale zabýváme se také jeho postavením ve společnosti, zaměstnáním, předchozími vztahy a závazky, finanční situací a dalšími okolnostmi, které náš případný budoucí život ovlivní.

Není čas …

Nejen covid a s ním související preventivní opatření, ale také pracovní vytíženost patří mezi nejčastější okolnosti, která současná seznamování komplikují. Trávíme-li většinu času v práci a nechce se nám po večerech vysedávat po barech, najít pana Božského či paní Božskou není vůbec jednoduché. Mezi nezadanými třicátníky a čtyřicátníky je tak stále více těch, kteří zkrátka na seznámení nemají čas. Někdy se náš budoucí partner skrývá v okruhu našich známých, jindy ho potkáme v zaměstnání. Někdy ale to štěstí nemáme, a pak není od věci, jít svému štěstí naproti. Seznámení přes inzerát, chcete-li, přes internet, je docela dobrým způsobem, jak se pokusit najít životního partnera. Na co si při tom dát pozor?

Nevěřte všemu!

Při seznámení se chceme druhému ukázat v co nejlepším světle. Snažíme se udělat dojem a „být lepší“ než ve skutečnosti jsme. Při seznamování na dálku se pokoušíme zaujmout nejen fotkou, ale i tím, kým jsme. To samé platí o druhé straně. Do doby, než druhého uvidíme na vlastní oči, je lepší brát sdělené informace s rezervou.

Buďte opatrní!

První setkání by se mělo uskutečnit na veřejném místě, a to i tehdy, máte-li pocit, že druhého opravdu dobře znáte. První rande u něj doma není zrovna dobrý nápad, protože z mírumilovného sympaťáka se může během pár chvil vyklubat hulvátský násilník.

Všeho s mírou!

Nikdy nesdělujte osobní informace neznámému člověku. Dotyčný nemusí vědět, kde bydlíte vy a vaši rodiče, stejně tak jako do jaké školy chodí váš potomek. Myslete vždy na to, že veškeré informace, stejně jako intimní fotky mohou být zneužity a mohou se velmi snadno stát nástrojem vydírání.

Kde hledat?

Než se do seznamování pustíte, zvažte, o jaký typ vztahu vlastně stojíte. Jednorázový flirt nebo opravdový vztah? Váš požadavek je totiž zásadní pro to, kde vlastně budete svoji lásku hledat. Životního partnera nejspíš v rubrice Flirt bez závazků nenajdete, a proto volte takový online prostor, kde mohou být vaše očekávání naplněna.

Psaný projev prozradí hodně!

Pište o sobě pravdu, nepřetvařujte se, nedělejte ze sebe něco, co nejste. Pokud máte v plánu se s vaším protějškem setkat, pravda vždy vyjde najevo. Hrubky, nesmyslná a nic neříkající souvětí mohou o druhém prozradit víc, než si myslíte.

Nepřestávejte věřit

I když se vám lásku na inzerát nepodaří najít napoprvé, neházejte hned flintu do života, protože třeba právě ten/ta další je tím osudovým partnerem na celý život.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1