Láska a vztahy ve znamení Vodnáře

Láska a vztahy ve znamení Vodnáře

Znamení Vodnáře patří mezi mužské vzdušné znamení, navíc pevné. Co to pro Vodnáře znamená? Mužská polarita z nich dělá aktivní, extrovertní a sebevědomé jedince. Vzduch jim dodává komunikativnost, intelekt a nadšení, pevná kvalita je pak činí rozvážnými, klidnými a stálými jedinci. A jak to mají zrozenci ve znamení Vodnáře na poli lásky a vztahů?

Dotknout se tak duhy …

Stejně jako ostatní vzdušná znamení, je i Vodnář svým založením idealista a snílek. Neustále přichází s novými nápady a originálními myšlenkami. I když se může zdát, že žije s hlavou v oblacích, možná vás překvapí, že právě Vodnář na rozdíl od Blíženců a Vah je tím, kdo dokáže své ideály skutečně realizovat. Nebo alespoň většinu z nich, protože je poměrně vytrvalý. Pochopitelně je-li nápadů a snů až přespříliš i na Vodnáře, zůstávají nenaplněné.

Sny a touhu po dobrodružství si Vodnář nikdy nenechá vzít. Tím, jak je neustále v pohybu, působí často neklidným dojmem a ona přelétavost od jednoho nápadu k druhému může v nás ostatních vyvolávat nervozitu. Ale Vodnář takový zkrátka je. Dobrodruh, který nikdy nepůjde s davem. Vyšlapané cestičky nejsou nic pro něj. On potřebuje objevovat. Ne nadarmo je právě mezi Vodnáři řada vynálezců, vědců a lidí zabývajících se moderními technologiemi.

Kromě velké představivosti mají Vodnáři ještě jednu záviděníhodnou vlastnost. Jsou to vizionáři a vidí takzvaně „za roh“. Přichází s myšlenkami, které přesně odhadnou či předpoví budoucnost. Že by šestý smysl, intuice?

Přátelství je víc než láska

Čeho si Vodnář cení víc než lásky? Určitě přátelství. Dalo by se říci, že má přátele snad všude. A není divu. Vodnář si vás jednoduše získá. Je to zábavný a vtipný nadšenec, který se snaží zlepšit svět. V jeho přítomnosti se budete cítit dobře. Navíc je velmi tolerantní a nemá rád konflikty, takže do křížku se s vámi jen tak pouštět nebude, naopak bude tím, kdo se druhé pokusí usmířit. A další neméně důležitý přínos Vodnáře spočítává v jeho schopnosti inspirovat a motivovat druhé. Jakoby zavál čerstvý vánek, který s sebou přináší otevřený prostor a nový pohled na věc. A stejně jako my ostatní potřebujeme ve svém okolí Vodnáře, neobejde se on bez nás. Jsme pro něj zdrojem nového nadechnutí, nových podnětů.

Ovšem ač jsou Vodnáři obvykle obklopeni velkým okruhem přátel, jen málokoho si pustí opravdu k tělu. Pokud se přece jen s někým sblíží, pak vzniká skutečně pevné přátelství na celý život. Vodnáři jen neradi projevují a ukazují své emoce a rozhodně nepatří k objímacím typům. A leckdo by si mohl na první pohled myslet, že jsou tak trochu nafoukaní patroni. Jak rychle se tu jako vichr objeví a je jich všude plno, podobně rychle často i mizí. Můžete tak nabít dojmu, že už je nezajímáte. Není to ale docela tak pravda. Vodnáři zkrátka potřebují být tak trochu i samotáři, cítit svobodu a vydechnout.

Jak se projevuje Vodnář - žena?

Protože patří mezi vzdušná znamení, nemá ani žena narozená ve Vodnáři problém se seznámit. Je obdařena přirozenými komunikačními schopnostmi, a i když působí nesměle, můžete se s ní bavit prakticky o čemkoli a ona k tomu bude mít co říct. Není divu, má mnoho různorodých zájmů.

Nesnažte se ji svázat, potřebuje k životu svou nezávislost a pocit svobody. U obou pohlaví tohoto znamení platí, že se do manželství neženou a vyhýbají se mu tak dlouho, jak jen to jde. Vodnářka hledá muže zábavného a hlavně zajímavého. Výše konta a kreditka v žádném případě nebudou tím, co by ji fascinovalo a přitahovalo. Potřebuje inspiraci, objevování. Schválně se porozhlédněte ve svém okolí, koho vedle sebe Vodnářky mají? Zcela jistě to bude muž s velkým M, osobnost.

Hledáte-li v manželce dokonalou hospodyňku, která vám zajistí bezchybný servis, pak se snad radši poohlédněte jinde. Vodnářka si ráda dělá věci po svém. Nepotřebuje se přeci při vaření držet přesně receptu nebo zrovna teď žehlit vaše košile. Pokud ale nejste puntičkář, nevadí vám trocha roztěkanosti a fascinuje vás tajemno (jak jen ona může vědět, co se stane, že to, co řekne, se opravdu splní?), pak je Vodnářka pro vás ta pravá, obohatí váš vztah, bude vás neustále něčím překvapovat a nudit se nebudete. A ještě jedna poznámka. Pánové, hlavně se zdržte žárlivosti, to opravdu nemáte zapotřebí a ona už vůbec ne. Byl by to velmi snadný způsob, jak ji ztratit.

Jak se projevuje Vodnář - muž?

V mládí revolucionář, s přibývajícím věkem evolucionář. I tak by se dal označit muž Vodnář. Zrozenci Vodnáře bývají velmi inteligentní, racionálně uvažující muži. Potřebují však cítit svobodu a nezávislost, takže ulovit je není jednoduchý úkol.

Jak už jsme zmiňovali u žen, manželský přístav není pro Vodnáře metou. Muži Vodnáři se většinou žení až v pozdějším věku. Co je možná zajímavé, často si berou své první lásky, klidně i po mnoha letech. Anebo minimálně na svou první dětskou lásku nikdy nezapomenou.

Jak tedy zaujmout muže Vodnáře? Vzbuďte v něm zvědavost. Buďte trochu tajemná, zábavná a spontánní. Pak je Vodnář váš. Bude vás překvapovat neustále něčím novým, bude vynalézavý. Nezapomínejte ale, že je to Vodnář. Bude potřebovat volnost. Dopřejte mu ji a on to udělá na oplátku pro vás. Máte jeho plnou důvěru, proto si můžete být téměř jistí, že vám nebude dělat žárlivé scény či vás z něčeho podezírat. Víc než lásku potřebuje silný, upřímný, přátelský vztah. Možná bude v citech trochu chladný a bez vášně, ale rozhodně na něho bude spolehnutí. Nezkoušejte to na něj s emočními výlevy typu slzavého údolí. To na něj neplatí. Není schopen se vcítit do pocitů druhých, potřebuje mít ve všem jasno. Taková je jeho přirozenost – co na srdci, to na jazyku. A i od vás očekává, že budete přímá. A také, že mu bude stát po ruce a zajistíte mu požadovaný servis. On pak bude vaším starostlivým andělem, ochranitelem.

A jaký bude Vodnář rodič? Spíše kamarádský než pedantský. Sám nemá rád rutinu a nebude tak ani po dětech vyžadovat dodržování pravidel. Zato bude ale vždy vděčným posluchačem, nechá se vtáhnout do jejich fantazírování. Dopřeje dětem i velkou dávku tolerance a poskytne nejednu pomoc při učení. To ostatně platí pro obě pohlaví Vodnářů.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent), může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Vodnář dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Vodnáře předchází znamení Kozoroha a následuje znamení Ryby.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1