Láska a vztahy ve znamení Váhy

Láska a vztahy ve znamení Váhy

Obtížně čitelné znamení plné rozporuplností. Pro ostatní, často i pro sebe samotné. Pečlivě zvažují každý svůj krok, jsou klidné a harmonické, většinou tvořivé a umělecky nadané. Pokud Váhy respektujete, budou respektovat ony vás. A jak to má znamení Váhy s láskou a vztahy?

Na miskách Vah

Znamení Váhy patří mezi nejkomplikovanější a zároveň nejsilnější znamení zvěrokruhu. V čem komplikované? Jsou jediným věcným znamením, symbolizující váhy spravedlnosti. Ano, touží být spravedlivé, proto neustále vyvažují jednu nebo druhou stranu vah a snaží se je dostat do rovnováhy. A to je pro ně celoživotní výzva. Rovnováha, harmonie. Už, už se zdá, že jazýčky vah stojí přesně proti sobě, když vtom se objeví nový argument, který jednu stranu převáží. A Váhy se rázem ocitají v začarovaném kruhu. Již rozumíte té komplikovanosti?

Autorita, moc, silná nepostradatelná osobnost. To jsou Váhy. Soudci, kteří se snaží urovnat všechny spory a sváry světa. Rády dělají zprostředkovatele a advokáty druhým, chtějí je pochopit, spojit, balancují uprostřed. Váha miluje lidi, ráda se jimi obklopuje, obvykle bude mít spoustu přátel. Vždy připravena a ochotna jim poradit a nabídnout pomocnou ruku. Sama si však k tělu, do svého světa jen tak někoho nepustí.

Znamení Váhy: Vládci a vůdci s bontonem

Váhy vynikají vysokou inteligencí a silnými argumenty. Vždy mívají poslední slovo. Uvědomují si všechna pro a proti, málokdy je něčím překvapíte, protože jsou vždy 2 až 3 kroky napřed. Často začínají v roli oponenta, který protestuje a jakousi zvláštní mocí velmi snadno na svou stranu získává zástupy. Dostává se do středu, odkud už je to jen krůček k moci. Proto mezi předními politiky najdete řadu zrozenců ve Vahách.

Jestli je někdo králem etikety, pak jsou to právě Váhy. Přesně ví, co se kdy sluší a naopak, dodržují zásady slušného chování, respektují pravidla a konvence, jsou to diplomati, kteří nedělají verbální chyby.

Jak se projevují Váhy - žena?

Přitažlivá, jemná, často koketní. Půvabná a přesto dostatečně silná. Taková je žena Váha. Je synonymem pro ženskost, ale současně v sobě skrývá i kus muže, jeho logiku a intelekt, organizační schopnosti a analytické myšlení. Díky tomu dokáže pohlížet na věci z různých úhlů pohledu, což může být v partnerství velkou devizou.

Žena narozená ve znamení Váhy nemá ráda samotu. Partnera ke svému životu potřebuje a vybírá si ho velmi pečlivě. Očekává, že protějšek bude sdílet její sny a názory, touží po klidném a harmonickém partnerství. Může mít tendenci neustále o sobě pochybovat a hledat chyby. Od partnera přitom očekává, že ji bude ujišťovat o opaku.

Miluje vše krásné – krásné oblečení i prostředí kolem sebe. A nebojí se za ně zaplatit. I proto dokáže být finančně soběstačná. Mnohdy ovšem nechává finanční zabezpečení raději na svém muži, to proto, že si svého partnera velmi váží, naslouchá mu, neomezuje ho a pro jeho štěstí a spokojenost je ochotna udělat skoro cokoli. Dává muži pocit, že on je tou řídící hlavou ve vztahu.  Ideální žena, řeklo by se, že? Do jisté míry určitě ano, jen pamatujte na to, že vše má dopředu dobře naplánované a promyšlené a ve skutečnosti je to ona, kdo manželskou loď kormidluje.

Jak se projevují Váhy - muž?

Lichotník šeptající ženě do ouška sladká slůvka. To je muž narozený ve znamení Vah. Romantik, dokonale ovládající umění svádět. Nejen jeho šarmantnímu úsměvu podlehne leckterá žena. Skrývá v sobě magnet, který přitahuje. Muž Váha je zdvořilý gentleman s vybranými způsoby, ví, co se sluší a patří. Nesnáší násilí a ani hrubých slov z jeho úst příliš neuslyšíte.

A jakou ženu hledá? Krásnou a elegantní. Aby ne, Váha má obrovské estetické cítění. S city už je na tom o poznání hůře, špatně se v nich orientuje, vše má tendenci racionalizovat. A tak pokud od něj čekáte pochopení pro vaše pocity nebo porozumění tomu, co vás trápí, pak budete nejspíš zklamána. Ale Váha vám to vynahradí jinde. Nudit se s mužem Váhou nebudete, neboť disponuje obrovským, i když možná poněkud specifickým smyslem pro humor.

Především v mládí bývají tito muži často přelétaví, flirtují, loví, a tak trochu si s láskou zahrávají. Jsou to Váhy. Hledají, hodnotí, zvažují pro a proti. Občas se díky tomu zapletou s více ženami najednou, a pak neví, jak z kola ven. Tím, že se neradi rozhodují, mají tendenci leccos odkládat, někdy bohužel i rozchod, aniž by si uvědomovaly, že tím ženě způsobí větší bolest, než kdyby vztah utnuly rázně. Chopí-li se iniciativy žena, bývá to pro muže Váhu jisté vysvobození. A platí to i v případě vstupu do manželství a manželství jako takového. I zde nechá často rozhodnutí na vás. Zdá se vám to výhodné? Může být, ale pouze v případě, že to dopadne dobře. V tom opačném se připravte na to, že vinu ponesete zase jen vy. Budete-li ho ale v manželství respektovat a necháte ho volně dýchat, dostane se vám hodného, milého muže ctícího institut manželství, který se už jinde poohlížet nebude.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent), může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Váhy dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Váhy předchází znamení Panny a následuje znamení Štír.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1