Láska a vztahy ve znamení Střelce

Láska a vztahy ve znamení Střelce

Svým pozitivním přístupem k životu by Střelci mohli druhé inspirovat. A také to dělají. V jejich přítomnosti se obvykle cítíme hned veseleji. Ostatně znamení Střelce je velmi přátelské, společenské, optimistické, má dobrodružnou povahu a je hodně aktivní. Ale v žádném případě není povrchní. Naopak. Nese v sobě filozofického ducha a míří k vyšším cílům. A jak to má na poli vztahů a lásky?

Opravdové děti štěstěny

Leckdo by Střelcům mohl závidět. Zdá se, že jim v životě jednoduše a prostě všechno vychází. Do čeho se pustí, to dobře dopadne. A nestojí je to navíc ani velkou námahu. Mnozí si tak říkají, co je to za spravedlnost, jak je to možné, že zrovna Střelcům je osud tak nakloněn? Celkem snadno. Vládnoucí planetou tohoto ohnivého znamení je totiž Jupiter. Planeta štěstí, úspěchu, lásky. Jupiter je spojen s rozvojem, osobním růstem, proto také zrozenci ve znamení Střelce míří svůj šíp k velkým věcem, ideálům, vyšším cílům. A jdou si za nimi, s nadšením sobě vlastním. Že se na cestě občas objeví nějaká překážka? Koho by to zajímalo. Spíše než to, že jsou dětmi štěstěny, bychom tak Střelcům měli závidět tento jejich přístup k životu. Optimismus, to, že se umí na svět dívat pozitivně a brát věci sportovně.

Co na srdci, to na jazyku aneb Upřímnost nade vše

Se Střelcem vždy víte, na čem jste. Neumí lhát. Je přímý a upřímný za každých okolností. To se jeví jako dokonalá charakterová vlastnost, že? Ne každý je ale schopen Střelcovu pravdu unést. Nejsou to totiž zrovna mistři taktnosti. Na to, jak chytré znamení jsou, bývají Střelci tak slepí ke svým vlastním slovům a výrokům, že vůbec nechápou, proč se druzí uráží a cítí se jejich vyřčeními ranění. Vždyť jim přeci řekli jen pravdu, nemysleli to zle. Ano, nemysleli, oni takoví nejsou, my to víme, ale na rozdíl od nich také víme, že ne vždy se ta jejich pravda hodí. Nicméně stejně se na Střelce nedokážeme ani pro jejich prostořekost dlouho zlobit.

Přátelství na druhou

Máte-li nějaké Střelce mezi svými přáteli, jistě mi dáte za pravdu, že jsou to bezva parťáci. Spolehliví kamarádi, kterým se dá věřit. Jsou veselí, rádi se baví, jen někdy trošku více mluví. No dobře, spíše častěji, nebudeme si nic nalhávat. Na druhou stranu, budete-li potřebovat někdy pomoc, Střelec bude stát první v řadě. Nebude přemýšlet o vděku, nebo dokonce o odměně. Prostě vám rád pomůže. Je to přece ohnivé znamení, rychlé, aktivní, které jedná bez rozmyslu. Tady můžeme malinko narazit, protože ve své rychlosti bohužel většinou ani nedomýšlí následky, což může být občas problém.

Pozve-li vás Střelec k sobě domů, čeká vás patrně fajn večer. Střelci bývají výteční hostitelé. Jsou zábavní, co na tom, že pointa vtipu, který vypráví, jim unikla a ostatní se vlastně smějí jeho slovní neohrabanosti. Nebo i té tělesné? V každém případě jsou Střelci dobrými společníky, kteří dokážou prolomit i ty nejpevnější ledy.

Jak se projevuje Střelec - žena?

Vidíte po ulici kráčet veselou sympatickou dívku, směrující vstříc dobrodružstvím. Plná elánu, neustále v pohybu. Zakopla? Pak to bude určitě Střelkyně. Roztomile neohrabaná. Upřímná v každé situaci. Vidí svět takový, jaký skutečně je, bez předsudků, nebude vám nic nalhávat. Zdá se vám prostořeká? Opravdu je. Mnohdy byste byli radši, kdyby použila milosrdnou lež. Jenže to ona nikdy neudělá. Přece s vámi nebude hrát nějaké hry.

Ráda se obklopuje přáteli, hodně jich má mezi muži. Ale do partnerství se nežene. Dokáže žít sama. Manželství ji malinko děsí. Chce být svobodná, nezávislá, přece si nenechá od někoho poroučet a už vůbec se nebude nikomu podřizovat! Přesto partner, který by ji chtěl získat, nesmí být žádný slaboch a třasořitka, takový nemá šanci. Hledá ideálního partnera, klidně i celý život. Touží po odvážném chlapovi s důvtipem, který jí dopřeje volnost a bude pro ni mít porozumění. Určitě by neměl očekávat, že v ženě Střelkyni získá typickou domácí hospodyňku a kuchařku. Svoboda, práce a potřeba uznání pro ni budou vždy na prvním místě. Uděláte lépe, pokud si na domácí práce najdete paní na úklid. Když to nevyjde, pustí se do toho sama, přece se nenechá zahanbit, ale vyhledávat to rozhodně nebude.

Zato když se jí zmíníte o nějaké cestě, nebude v žádném případě proti. Za cestování neváhá utratit peníze, podobně jako za dobré jídlo, krásné boty či oblečení. Řeklo by se, že je trochu rozmařilá. Zkrátka si ráda užívá život plnými doušky. Jen pozor na její občasnou vznětlivost!

Spíš než vzorovou matkou, bude svým dětem dobrou kamarádkou. Nechá se zlákat ke každé hře, bude s dětmi běhat po lese a hledat poklady. Bude k nim otevřená, nemilosrdně upřímná, jak to umí, ale na druhou stranu to dětem do budoucna hodně dá. K tomu i to nejdůležitější, veselou a optimistickou mysl.

Jak se projevuje Střelec - muž?

Rozený optimista a idealista, věřící svým zásadám a vytčeným cílům, k nimž míří a jimž někdy až trochu naivně důvěřuje. Je to prototyp čestného muže, který nikdy nelže. Ostatně lži ani pomluvy přímo nesnáší. Co ještě nemá rád? Nudu. Střelec je plný energie, nadšení, je přímo studnicí nápadů. Že byste se s ním nudila, tedy opravdu nehrozí. Jen zvládnout tu jeho zatracenou pravdomluvnost, kdy na vás vychrlí šokující soudy a bude se u toho tvářit naprosto nevinně.

Muži Střelci nejsou právě rodinnými typy a ani příliš nectí pokrevní pouta. Ne že by neměli své blízké rádi, ale na své rodinné příslušníky se nijak neupínají. Jsou žoviálně přátelští, rádi s ženami flirtují. Do milostných románků se vrhají bez rozmyšlení, a ve víceméně povrchních vztazích hledají více než manželku milenku.

Co očekává Střelec od vztahu? Spokojenost a ideál. Jakmile vyprchá, namíří svůj pomyslný šíp jinam. Hledá ideální partnerku, inteligentní ženu a stejně jako ženě Střelkyni, trvá i muži Střelci mnohdy velmi dlouho, než zakotví v přístavu manželském. Má zkrátka rád svou svobodu a žení se často až v pozdějším věku. Uloví-li vás a vy ustojíte jeho přímočarou upřímnost, nežárlete na něho, nic mu nevyčítejte, dopřejte mu volnost. Buďte tou, jakou chce, abyste byla. Nasedněte s ním do kánoe a vyrazte na společnou plavbu. Zkuste se na život dívat stejnými očima a užijete si spokojený vztah.

A jaký bude Střelec otec? Než vám ratolesti trochu povyrostou, moc vám s péčí o ně a výchovou nepomůže. Ale větším dětem bude kamarádem, s nímž si budou rozumět. Budou společně jezdit na výlety, do přírody pod stan, prostě přesně tak, jak to má Střelec rád.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent), může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Střelec dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Střelce předchází znamení Štír a následuje znamení Kozoroh.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1