Láska a vztahy ve znamení Ryby

Láska a vztahy ve znamení Ryby

Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu. Uzavírají ho a současně jakoby si ukrojily kousek z každého znamení a nesou si ho s sebou. Proto vám možná přijde složité vůbec se v Rybách vyznat. Víc než u jiných znamení je tak u Ryb důležitý i ascendent, vycházející znamení v době narození. Jak to má znamení Ryb na poli lásky a vztahů?

Ryby patří k nejmírnějším znamením, jsou vnímavé, láskyplné, soucitné, vyhledávají pokoj a klid. Nikoho nesoudí. Bytostně nesnáší hádky. V případě, že se k takové roztržce nachomýtnou, budou se snažit emoce všech mírnit a situaci zklidňovat. Proti srsti jsou Rybám i lži. Ani ony samy se ke lžím neuchylují, pouze snad v nevyhnutelných případech, nemají-li jinou možnost. Bohužel jsou zrozenci v tomto znamení velmi ovlivnitelní a důvěřiví, nejvíce ze všech znamení, což mohou druzí snadno zneužít ve svůj prospěch a takzvaně Ryby utáhnout na vařené nudli.

Vyplakej se mi na rameni

Máte ve svém okolí mezi přáteli Rybu? Važte si jí. Ryba dokáže být skvělým posluchačem. A co víc, velmi empatickým. Takže dokonale porozumí vašim problémům. Ráda, ochotně a nezištně vám pomůže. Ať už materiálně, budete-li potřebovat cokoli půjčit včetně peněz, nebo po psychické stránce. Podpoří vás a poradí téměř s čímkoli. Pro tento svůj povahový rys, pro svou nesobeckost a skromnost bývají Ryby mezi přáteli oblíbenými. Jsou vtipné a svěřené tajemství umí udržet.

Je zvláštní, že druhým jsou nápomocní a samy sobě paradoxně často poradit nedokáží. Bývají váhavé, neschopné rychlých rozhodnutí, kterým směrem se vlastně vydat? Pak přichází na řadu jejich vnitřní hlas, řekněme šestý smysl, který je obvykle zavede na tu správnou cestu. To je ostatně velká devíza Ryb. Intuice, díky níž dovedou předpovědět i krátkou budoucnost, aniž by si to samy uvědomovaly.

Nést tíhu světa na svých bedrech

Ryby ve svém jednání nezřídka selhávají. I když mají ty nejlepší úmysly a záměry, dopadne vše nakonec jinak. Je příčinou jejich nedostatečné sebevědomí, bázlivost, slabá vůle? Nebo to, že chtějí všem vyhovět a pak své sliby nesplní, protože zapomenout nebo to zkrátka nestihnou?

Ryby jsou velmi citlivé a soucitné znamení. Nejraději by na sebe vzaly všechnu tíhu světa. Nechtějí, aby druzí trpěli. Je to od vás sice chvályhodné, ale musíte si, milé Ryby, uvědomit, že ne všechny jste natolik silné, abyste tuto zodpovědnost dokázaly unést. Dojde vám energie a velmi lehce můžete uklouznout. Ano, teď mluvíme o vašich sklonech k závislostem. I když si nebudete chtít přiznat, patříte k lidem, kteří komplikované situace řeší „nejjednodušším“ způsobem – únikem mimo realitu. Nejen do svého světa snů a fantazie, ale berličkou se často stává i alkohol či jiné drogy, nebo se objevují psychické potíže. Úskalí hrozí i tehdy, zklamou-li se Ryby v lásce a zůstanou samy, protože právě alkohol se pro ně v tu chvíli může stát jediným věrným přítelem. Závislosti jsou slabinou Ryb, se kterou se ale dá bojovat. Má-li vedle sebe Rybka někoho, o něhož se může opřít a kdo jí pomůže postavit se čelem i k závažným problémům, pak může být toto nebezpečí zažehnáno.

Jak se projevují Ryby - žena?

O mužskou náklonnost nebude mít nikdy žena Ryba nouzi. Přitahuje je jako magnet. Je to tajemnost, ženskost, smyslnost, co z ní vyzařuje a muže okouzluje. Ženy ve znamení Ryb se velmi snadno a rády zamilovávají,  jakoby se pro lásku narodily. Jsou citlivé, něžné, romantické. Rády flirtují, ale touží po pravé lásce. Kdo ne? Jen Rybky bývají dost často obětí svých iluzí a mají sklon si svůj protějšek idealizovat. Přes růžové brýle občas nevidí realitu a jsou schopny se druhému zcela oddat. Mozek zůstává v lásce v ústraní, velí tu emoce. Pak se snadno může stát, že Rybky přehlédnou ty horší stránky drahé polovičky a posléze přichází kruté rozčarování.

Přitom ony potřebují jen cítit lásku, něhu, to, že o ně někdo pečuje, bude opětovat jejich city, nikdy nezapomene na jejich narozeniny, výročí vztahu, občas udělá nějaké romantické gesto, přinese dárek. Hledají silného muže – ochranitele, jenž jim bude pomáhat s praktickými záležitostmi a důležitými rozhodnutími. A odměna? Oddaná partnerka zajišťující harmonickou a rodinnou pohodu. Žena, jež se umí přizpůsobit, není dominantní, přesto zůstává svá. Silná osobnost, přitom jemně ženská. I když Ryby upřednostňují duševní souznění před fyzickou láskou, dokážou být vnímavé milenky, v sexu hravé, uvolněné a splnit vám vaše touhy.

A jaká bude Ryba matka? Obětavá, velmi. Ochotná udělat téměř cokoli, aby se děti měly dobře. Tím, že má tato žena obecně problém říkat NE, může být i ke svým dětem až příliš shovívavá a mírná, a tedy mít problém s vyžadováním poslušnosti. Tak jen pozor, aby vám vaše ratolesti nepřerostly přes hlavu.

Jak se projevují Ryby - muž?

Dvě ryby plující každá jiným směrem, to je symbolika tohoto znamení. Jedna plave u dna, nechává se unášet, druhá nahoře, „jde“ proti proudu. A s těmito dvěma typy mužů se můžete setkat. Pasivní snílek, který se dá strhnout proudem a rezignuje, je nejistý a nestálý ve svých postojích (koneckonců jsou Ryby znamením proměnlivým), anebo ambiciózní, cílevědomý chlapík, který se chopí příležitosti, aby prostřednictvím svých snů a bystrého intelektu zároveň dosáhl úspěchu.

Tak nebo tak bude muž Ryba citlivým, ohleduplným a pozorným partnerem, který vám snese modré z nebe. Nekonečně romantický a fantazijně neotřelý ve svých gestech projevujících vám náklonnost. Lákají ho ženy tajemné, nedostupné, i když to pak musí být často ony, kdo udělá první krok a trochu ho popostrčí. Ostatně dominantní ve vztahu s ním budete nejspíše právě vy. V mládí obvykle po vážném vztahu a závazcích netouží, to se ale v druhé polovině života mění a ze vztahu, kde cítí odezvu, se rázem stane láska na zbytek života.

Co můžeme muži Rybě závidět je jeho tolerance. Nemá předsudky, nikoho předem nesoudí, dokud si to či ono sám nezkusí. Je otevřený a přístupný novým věcem, jak v lásce, tak v životě jako takovém. Jen ta rozhodnost. S tou je trochu na štíru. Energicky a rozhodně dokáže jednat pouze tehdy, pokud si to žádá situace a nedává mu jinou možnost.  

A jaký bude muž Ryba otec? Skvělý. Bude tu pro děti, aby si vyslechl jejich problémy, naučí je, co bude potřeba. A co teprve hraní! Vždyť svět snů a fantazie, tak typický pro dětskou duši, je přece tím místem, kde se Ryby cítí nejlépe. Jen se připravte, že za „tu přísnou“ budete muset být u vás doma vy.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent), může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Ryb dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Ryb předchází znamení Vodnář a následuje znamení Beran.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1