Láska a vztahy ve znamení Býka

Láska a vztahy ve znamení Býka

Lidskou osobnost formuje řada podnětů. Existují však jisté „vzorce“ neboli archetypy, které nás utvářejí a ovlivňují navzdory vnějším podnětům. Jejich znalost nám pomůže lépe pochopit své konání, ale také jednání našeho partnera. Jedním z přístupů vnášejícího trochu světla do záhad je i astrologie, která pracuje s vlivem planet na náš život. Zaměřme se teď na sluneční znamení, které charakterizuje naše vnitřní osobnostní nastavení. Druhým znamením zvěrokruhu je Býk. Jak vytváří své vztahy a jak prožívá lásku?

Sázka na jistotu

Pakliže hledáte stálého partnera, pak je zrozenec ve znamení Býka trefa do černého. Ostatně právě rodina patří mezi jeden z jeho hlavních životních cílů a na žebříčku hodnot má velmi vysoké postavení. Býk patří mezi stálá, spolehlivá znamení. Má sice dlouhý start a proces rozhodování někdy „bolí“, ale je vytrvalý a překážky v jeho slovníku víceméně neexistují. Jakmile se pro něco rozhodne, jde si za tím. I za láskou a partnerem snů. Býkům vyhovuje vlastní vnitřní svět, což někdy vztahy může zdánlivě narušit. Není to z jeho strany však nezájem, jak by se mohlo zdát, je jen rád pozorovatelem. Do vztahu přináší trpělivost, empatii, bezpečí, ale také překvapivě silný sexuální náboj.

Pod tvrdou slupkou citlivost

Vnější projev zrozenců v Býku může být na první pohled chladný a odtažitý. Je tedy zpravidla spíše dobýván, než že by byl sám dobyvatelem. V jeho případě se více než o dobývání jedná o oznámení, že s daným jedincem „navazuje vztah“. Obvykle není příliš na flirt, rád buduje vztahy „napořád“. Svůj protějšek pak často překvapí svou sexuální citlivostí i náruživostí. Je empatický a rád o druhého pečuje. Bere to jako svůj životní úkol. Pokud chcete uchovat váš vztah klidnějšího rázu, je třeba si zvyknout na rituály, které Býk miluje. Jeho návyků ho pravděpodobně nezbavíte ani pod nátlakem.

Cit pro krásu

Býci jsou všeobecně požitkáři, a to v jídle, pití i oblékání. Nemají rádi změny ani překvapení, proto ocení pravidelnost v jídelníčku, ale i v sexuálních hrátkách. Jeho milování je přímé, nekomplikované, uvolněné a citlivé. Aby vztah klapal, potřebuji i v této oblasti pravidelnost. Býci jsou také znamením, které je věrné, na druhou stranu věrnost vyžadují. Pokud je urazíte nebo podvedete, Býk nezapomíná a jen velmi těžce odpouští. Je tvrdohlavý. Ideálním světem je pro něj vlastní grunt, kde o všechno pečuje a má „pod kontrolou“. Býci jsou ti, co vytvářejí teplo rodinného krbu.

Jak se projevuje Býk – žena?

Žena ve znamení Býka bývá nadčasově elegantní. Věci má jasně srovnané a plány jsou zanesené v diáři. Pod touto slupkou však hřmí vášeň a sexuální náruživost. Přesto často ocení spíše romantické večery při svíčkách a dobrým jídlem, případně sklenkou vína. Ráda si užívá lichotky, předehru i dlouhé milování. Rychlý sex jí nevyhovuje, neboť nestihne naplnit své erotické fantazie.

Jak se projevuje Býk – muž?

Muži ve znamení Býka nechybí rozvaha a opatrnost, v otázkách erotiky se však mění na smyslného a vytrvalého milence, který se nebojí být hravý. Sex a láska jsou pro něj neoddělitelné. Je jemný, často se staví do role ochránce, rád se mazlí a dotýká. Ocení masáž nebo například společnou koupel. Je rád, pokud je jeho partnerka „dámou“, která má však i náležitý respekt a obdiv k němu samotnému.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent) může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Býka dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Býka předchází znamení Berana a následuje znamení Blíženců.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1