Láska a vztahy ve znamení Blíženci

Láska a vztahy ve znamení Blíženci

Lehkost bytí, komunikace, slovo jako zbraň i obrana, zvídavost, neposednost, touha po dobrodružství i sklon k přelétavosti a nezodpovědnosti. To vše můžeme o říci o znamení Blíženců. Blíženci jako by uvnitř sebe ukrývali bytosti hned dvě. To někdy působí komplikace nejen vůči okolí, ale i ve vztahu k sobě. Roztříštěnost je další z jejich charakteristik. Milují, když mohou dělat mnoho věcí najednou. Zpravidla ale žádnou do hloubky. Nikdy se s nimi nebudeme nudit, ale ne vždy je budeme chápat. Jak to mají Blíženci s láskou a vztahy?

Blíženci: Lehkost nejen v lásce

Blíženci patří mezi okouzlující znamení, která jsou navíc obdařená darem slova. Vztahy navazují lehce a s jiskrou sebevědomí. Lehkost vzduchu, kterou v sobě Blíženci nesou je předurčuje k lehkosti nejen ve vztazích, ale také v pohybu. Jejich pohyb je ladný, což vynikne zejména při tanci. Pokud k tomu přidáte jejich přirozený šarm, máte co dělat s pořádným zamilováním. Problém nastává, pokud jejich láska není opětována v intenzitě, kterou by si představovali. Jejich dvojaká povaha se rozjede naplno a oni teatrálně truchlí. Protože však milují překvapení a nové a novější impulzy, netrvá dlouho než naváží nový vztah.

City jako vizitka

Blíženci se za své city nestydí. Láska v jejich světě není utrpením, tudíž se nevytváří vnitřní napětí. Pokud vnímají nějaký problém místo ticha, volí komunikaci a snaží se vše srozumitelně probrat. Právě skrze komunikaci a naslouchání můžete získat Blížencovo srdce. Blíženci mají rádi mentální výzvy. Rádi se učí novým věcem, proto jejich pozornost upoutáte bystrostí a podněty v tomto směru. Jakmile vypilujete svou rétoriku, máte napůl vyhráno. Jakmile začnete i své požadavky klást v logickém a věcném tónu, získáte nejen pozornost, ale i srdce Blížence. Zapomeňte na váhavost nebo rozvážné uvažování, to Blížence přímo vytáčí.

Blíženci: Humor a přátelství přednější erotice

Blíženci jsou příjemní a lehce vzrušiví milenci. Dávají přednost spíše jemnosti před velkými gesty nebo hrubostí. Erotika však v jejich životě nehraje hlavní roli. Snad i proto dokáží minulé nebo nevyslyšené vztahy lehce přetavit do přátelství. Obvykle čekají „na tu pravou“, hledají svou druhou polovinu. To jim však nebrání projít si nejedním krátkodobějším románkem. Na druhou stranu, pokud se Blíženec opravdu spálí a něco jej hluboce zasáhne, ztratí spoustu životní energie a jeho přirozený životní nadhled se po nějaký čas pro něj stane nepřístupným.

Pozor na nudu a výčitky

Spokojený Blíženec zahrne svého partnera upřímnou čistou láskou. Základem úspěchu vztahu s Blížencem je nejen komunikace, ale i dostatek podnětů. Právě nuda je u Blíženců jedním ze zabijáků vztahu. Ocení intelektuální hovory a jemnou dávku humoru. Zároveň buďte připraveni, že Blíženci v sobě nesou řadu „osobností“, které se často projevují dost nečekaně a v celém spektru nálad. Místo výčitek však můžete partnerovi poskytnout spíš podporu. Jakmile totiž Blíženec alespoň částečně zkrotí tyto své „já“, vytvoříte opravdu harmonický vztah.

Jak se projevují Blíženci – žena?

Ženy ve znamení Blíženců bývají mírnější a lehce tajemné povahy. Zaujmou svou všestranností, ale i elegancí. V sexuální oblasti bývá žena Blíženec vynalézavá, protože stereotyp jí potěšení nepřináší. Erotiku i sex si dokáže vychutnat, ale…  Ke vzrušení potřebuje  relativně dost podnětů a motivace. Zároveň se kvalita intimity odvíjí od její momentální nálady, takže zatímco jednou je smyslnou dračicí, jindy bude ledovou královnou. Není to proti vám, tento boj se odehrává uvnitř jí samotné. Nedávejte jí však podněty k žárlivosti, pak se její vztah k vám skutečně ochladí.

Jak se projevují Blíženci – muž?

Muži ve znamení Blíženců bývají šarmantní, okouzlující a galantní. Blíženec je zvídavým milencem, který se na škále vynalézavosti pohybuje od jemnosti až po dravost. Nikdy však není hrubý. Sexualitu spíš využívá jako další ze způsobů komunikace. Do muže Blížence se velmi snadno zamilujete, aniž by on k tomu dával nějaký impulz. Je prostě „jen“ pozorný. V dlouhodobějším vztahu se projevuje jeho rozdvojená osoba, takže může být náladový. Zatímco ráno vám snese modré z nebe, večer je chladný. Pokud se nudí, ztrácí zájem nejprve o sexualitu, a pak i o samotný vztah.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent) může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Berana dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Blíženců předchází znamení Býka a následuje znamení Raka.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1