Jak překonat únavu, když je venku šedivo?

Jak překonat únavu, když je venku šedivo?

Slunce vykukuje zpoza mraků čím dál méně, a s tím se může pojit i naše špatná nálada, rozmrzelost a únava. Jak si dobít baterky, abychom zvládli mít i v tomto počasí stále úsměv na rtech?

Přivoňte si

Vůně s naší psychikou umí divy. Proto i vy své čichové buňky potěšte třeba vonnou svíčkou nebo aroma lampou s vhodným olejem. Pokud se chcete dostat do pohody a zahřát se, zkuste vůni hřebíčku, zázvoru nebo skořice. Pro povzbuzení naopak pomůže rozmarýn. A jestliže bojujete s nachlazením, provoňte si byt eukalyptovým olejem nebo bergamotem.

Zabořte prsty do kožíšku

Pohlazení kočky nebo psa dokáže naši duši uklidnit a podle odborníků nás i zbavuje stresu. Jestliže nejste zrovna majitelem domácího mazlíčka, můžete zavítat do místního útulku a vypravit se s chlupáčem rovnou i na procházku. A nebo existují kavárny, kde vám společnost bude dělat slastně vrnící kočičí klubíčko.

Zazpívejte si

Že nemáte hudební sluch? To vůbec nevadí. Stejně v tomto případě bude nejlepší, když se zavřete někam, kde vás nikdo neuslyší a do zpěvu se pořádně opřete. Zanotujte si nějakou vaši oblíbenou melodii pěkně od plic a uvidíte, jak vám to zvedne náladu a rozproudí krev.

Choďte ven

V každém ročním období bychom alespoň nějaký čas měli trávit na čerstvém vzduchu, i když už je chladněji a nebo dokonce prší. Jde především o to rozpohybovat krevní oběh. Skvěle se budete cítit třeba po svižnější procházce přírodou, kterou pořádně prodýcháte.   

Nezapomeňte na vodu

Možná se v různých časopisech pro ženy dočtete, že podzim a nadcházející zima jsou vhodnou dobou na různé detoxikační kůry. Zapomeňte na ně, jen zbytečně zatížíte organismus ve chvíli, kdy musí čelit náporu různých chorob a bojuje s oslabením. Raději se zaměřte na pitný režim. Především v chladnějších měsících totiž zapomínáme pít. S dehydratací se pak pojí migrény, ale i návaly únavy.

Hlavu vzhůru

Pokud někam jdete, nedívejte se stále jen na chodník a nevěšte hlavu. Právě naopak, pozvedněte ji a podívejte se do korun stromů, na domy, kolem kterých denně chodíte nebo na oblohu, byť zamračenou. Tím dopřejete mysli spoustu nových vjemů a dny nebudou nudně šedivé.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1