Dítě ve znamení Štíra. S kým máte tu čest?

Dítě ve znamení Štíra. S kým máte tu čest?

Hluboké, tajemné až uhrančivé oči, jejichž pohled vám doslova zamotá hlavu. Malý Štír je tu s důležitým posláním. Posláním něco změnit - ve světě, ve vaší rodině. Štíři jsou neobyčejně silní, charizmatičtí jedinci, kteří odmalička přitahují vše tajemné, až temné. Dokážou prokouknout každé tajemství, takže pokud se před nimi budete snažit něco skrývat, s největší pravděpodobností se vám to nepodaří ututlat.

Štír je vodní znamení, a to vždy značí citlivost a velkou schopnost empatie. Možná vás to překvapuje, protože malý Štír, kterého znáte ze svého okolí, takový rozhodně není. Věřte, že skutečně je. Štíři své city zvládají zatraceně dobře skrývat a přesto, že často vystupují přímočaře až tvrdě, dokážou jedovatě seknout svým ocasem a uštědřit vám nelítostnou lekci, pod tím vším je ukryta citlivá, jemná duše, která potřebuje váš laskavý přístup. Bez lží a přetvářek.

Dopřejte malému Štírkovi právo na soukromí. Svůj vlastní pokojíček, nebo alespoň osobní koutek, kde si může ukrýt svá malá tajemství, o něž se nerad dělí. Ano, sám Štír všechna vaše rodinná tajemství do posledního odhalí a prokoukne, ale své se mu daří uhájit. Trochu zvláštní, že? Pravda, není to jednoduše čitelné znamení jako třeba Beran. Možná vám Štír úplně neodhalí své soukromí, ale popovídat si přijde rád. Potřebuje, aby mu někdo naslouchal. Buďte tu pro něj, v samotě by se mohl utápět ve svých černých myšlenkách, a to nikdo z nás nechce.

Magický pohled

Nezřídka mívají Štíři jasnovidecké a léčitelské schopnosti. Pokud je zvládnou správně uchopit, mohou dokázat velké věci a být u důležitých změn směrem k lepšímu. Svou odvahou k tomu mají největší předpoklady. Ale velmi záleží na tom, jaká stránka u Štíra převládne. Láká je i magie, okultismus a fascinuje vše zakázané. Ono známé „zakázané ovoce nejvíce chutná“ je přesně o Štírech. Na to pozor hlavně v pubertě, aby se váš potomek nevydal na cestu do temného podsvětí.

Od útlého věku dokáže Štír vnímat, co je dobré a co zlé. Má smysl pro čest a spravedlnost. Brání nejen sebe, ale i jiné, slabší. Je velmi chápavý a instinktivně vnímá svět kolem sebe. Těžce nese, když je neprávem potrestán. Bohužel bývají Štíři často i vztahovační a řadu věcí mohou vnímat jako útok na svou osobu, i když to tak ve skutečnosti vůbec není. Na žádnou křivdu nikdy nezapomenou. Možná vám to nevrátí hned, ale udeří v ten nejméně očekávaný okamžik. Protože Štír NIKDY nezapomíná. A dát vám druhou šanci zvládne jen málokterý. Schopnost odpouštět mu zkrátka do vínku dána nebyla.

Štíři dokážou být už odmalička zdatnými manipulátory. Umí se vcítit do druhých a využít toho ve svůj prospěch. Moc dobře totiž vědí, jak si získat vaši pozornost. Ale na to už jste pravděpodobně přišli sami, nemáme pravdu?

Dítě Štír: Zvídavý školák, občas i záškolák

V kolektivu dětí bude Štír spíše za samotáře. Je to introvert, který si rád hraje sám a vystačí si. Navázat přátelství pro něj není jednoduché, protože se často chová odměřeně. Získáte-li si jeho důvěru a on tu vaši, pak vám zůstane loajální přítel na celý život.

Štíra baví objevovat, zkoumat, jít pod povrch. Proto není divu, že mu radost udělají takové hračky, jako je mikroskop nebo chemická laboratoř. Že se neustále na něco ptá? Není divu, to zvídavé děti dělají. Zajímá je, proč a jak věci fungují.

Ve škole bývají Štíři chytrými a úspěšnými žáky. Jsou bystří, rychle chápou, není potřeba jim věci složitě vysvětlovat. Ovšem učitel musí být autorita, tedy silnější osobnost než je malý Štír. Jedině tak si získá jeho pozornost a respekt, a Štír pak bude dobře prospívat. Zálibu najde především ve vědách a technických předmětech. Učení formou hry pro něj bude větším přínosem než pouhé biflování učiva nazpaměť. A proti srsti malému Štírovi nejsou ani tělesné aktivity a pracovní činnosti, pokud jsou součástí výuky. Štíři totiž bývají manuálně velmi zruční.

Jednu věc Štíři rádi nemají, a to jsou příkazy. Pokud cítí, že je učitel slabý, nejistý a pozornost si vynucuje právě příkazy, nebo jedná podle a využívá k tomu své postavení, Štírův respekt si nezaslouží. Bohužel je odsud pak už jen krůček k tomu, vydat se cestou záškoláctví.

Nejsem žádná bábovka

Štíři nebývají často nemocní. Jejich slabinou jsou močové cesty, pohlavní orgány, střeva a konečník. A ani dětem narozeným ve znamení Štíra se tyto neduhy nevyhýbají. Častěji mohou trpět zácpou. A celkově mívají problém s vyprazdňováním kdekoli mimo domov.

Nejsou to ale žádné „citlivky“. Naopak, dokážou velmi dobře skrývat bolest. Hodně vydrží a málokdy je uvidíte plakat. Tak silní se snaží být.

Jak na výchovu malého Štíra?

Ač bývá malý Štír rád sám, potřebuje jistotu rodinného zázemí a cítit, že jste tu pro něj, když si přijde popovídat a svěřit se. Potřebuje, abyste mu naslouchali. Občas se u něho může objevit až žárlivost, kdy se o vás nebude chtít s nikým dělit. Což se ovšem nevyhýbá ani jiným znamením, jsou to zkrátka děti, pro něž jste právě v tuto dobu tím nejdůležitějším člověkem na světě.

Snažte se korigovat jeho pomstychtivost a potřebu oplácet zlo zlem. Citlivě mu vysvětlete, že i když mu, třebaže záměrně, kamarád rozbil autíčko, není správné mu na oplátku rozbít to jeho. Protože zlo produkuje opět jen zlo a dostáváme se do začarovaného kruhu.

Buďte pro dítě vzorem a ono vás bude respektovat. Mluvte s ním narovinu, nic před ním neskrývejte. Beztak by vám to nebylo nic platné, vždyť víte, že i malý Štír všechno prokoukne. Dodržujte sliby, snažte se mu trpělivě odpovídat na jeho všetečné dotazy, nezklamte jeho důvěru. Buďte pevní ve svých postojích, neustupujte, nevyhýbejte se kontaktu s ním jen proto, abyste měli klid. Přitom buďte laskaví. Štír ve vás potřebuje vidět osobnost, vnímat vás jako autoritu. Tím mu udělíte důležitou životní lekci, díky níž se naučí respektu nejen vůči vám rodičům, ale i ostatním lidem.  

Nesedí tato charakteristika přesně na vaši ratolest?

Nezapomínejte na to, že každé dítě je jedinečná osobnost a sluneční znamení není jediné, které ji utváří. Podstatnou částí horoskopu je rovněž ascendent, jenž symbolizuje způsob, jak se člověk projevuje a působí na své okolí. Proto je dobré, podívat se na horoskop vždy komplexně, se všemi aspekty. Nejen ascendentem, ale i postavením Měsíce a ostatních planet.

Pokud se chcete o znamení Štíra dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Minule jsme si povídali o dětech narozených ve znamení Váhy a příště se podíváme na děti narozené ve znamení Střelce.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1