Dítě ve znamení Lva

Dítě ve znamení Lva

Děti narozené ve znamení Lva vyžadují již od kolébky velkou pozornost. Znáte lví řev? Tak přesně tak uřvané malé Lvíče bývá. Na druhou stranu je usměvavé a dokáže si vás omotat kolem prstu. Je to zkrátka takový „mimišéf“.

Dítě Lev: Přirozený velitel party

Malí Lvi jsou veselí, hraví jako každá kočka, usměvaví, dokážou se nadchnout pro spoustu věcí. Energie z nich tryská na všechny strany. I když si bez problémů zvládnou hrát sami, potřebují při tom cítit vaši blízkost. Všelijaké hry, při nichž je možné zažít dobrodružství, to je pro ně přesně to pravé. V partě kamarádů to budou právě oni, kdo povedou ostatní a stanou jako vůdci v jejím čele. Vůdčí schopnosti mají Lvi vrozené, navíc jim byl do vínku dán i talent vycházet s lidmi, což je vlastně do „šéfovské“ pozice tak trochu předurčuje. Kamarádi je v této roli respektují, protože Lev, ač vůdce, je velmi štědrý a ochotný se podělit, ať se jedná o hračky nebo třeba sladkosti, navíc je zábavný a oslnivý.

Vůdce rodiny? Raději včas zakročte

Na jedno ale dávejte pozor, a sice aby roli šéfa nepřevzal malý Lvíček i doma nad celou rodinou. Celkem snadno by se mohlo stát, že vám takzvaně přeroste přes hlavu. Lvi mají sklony k teatrálnosti, a tak vás v jednu chvíli oblaží téměř andělským úsměvem, jen aby dosáhli svého, ale pokud se tak nestane, rázem začnou lítat hromy blesky a dramatická scéna je na světě. On je Lev ohnivé znamení, tedy se není až tak čemu divit. Myslete ale na to, že než jeho žár hasit, zkuste ho raději navést tím správným směrem.

Nebojte se svému malému Lvíčku svěřit důležité úkoly v domácnosti, pochopitelně úměrně jeho věku. Lev je rozená zodpovědnost a moci splnit zadané povinnosti, které jsou pro maminku nebo tatínka důležité? To je výzva a úkol důstojný Lva.

Dobře je jim na výsluní

Ve škole se Lvům daří. Bývají obdařeni vysokou inteligencí, jsou bystří a ochotní učit se novým věcem. To z nich dělá oblíbence mezi učiteli. Občas se může stát, že je i při výuce přepadne lenost, která vyvažuje jejich energii, nebo že jim budou některé úkoly připadat pod jejich úroveň. Pak je na osobnosti učitele, jak se mu podaří Lva přesvědčit a ukočírovat.

Dítě ve znamení Lva nebude mít problém prezentovat se při zkoušení před tabulí, recitovat básně, zpívat písničky. Je-li ve škole dramatický kroužek, rozhodně tam ho tam přihlaste. Rád se předvádí a vítá každou příležitost, kdy může být středem pozornosti. A jaké může být lepší místo, než jeviště?

Pozor na váhu!

Je to možná sluneční energie spjatá s tímto znamením, která předurčuje Lvi k tomu, být silnými a zdravými. Děti v tomto znamení tak obvykle příliš nemocné nebývají. Lev ovládá srdce a krevní oběh. To jsou oblasti, kde se potenciálně může objevit problém. Pozor by si měli dát malí Lvi i na záda a již v dětství se naučit správné životosprávě, tedy zdravé stravě, dostatečnému pohybu a duševní hygieně, protože mají ve vínku i sklon k obezitě a špatně snášejí stres.

Jak na výchovu malých Lvíčků?

Chvalte, chvalte, chvalte! Lvíčci potřebují ke svému růstu pochvalu stejně jako strom vodu. Podporujte je v jejich odvaze, velkých ideálech, ale myslete na to, že vše má své hranice. Aby vám z malého Lvíčka nevyrostl velký pyšný Lev vyžadující neustálý obdiv okolí. Budete muset uplatnit trochu taktiky a diplomacie. Neuchylujte se ke kritice, protože Lvi na ní nejsou připraveni, zraňuje je. Pokud je to nevyhnutelné, promluvte si s ním mezi čtyřma očima. Ponížení před zbytkem rodiny nebo kamarády by bylo jako kudla do zad. A časté srážení a ponižování by vedlo jen ke lví neposlušnosti. To platí i o uznání. Pokud se mu doma nedostane, bude hledat jinde. A nikdy nevíte, na jakou „partičku“ zrovna ten váš Lev narazí.

Nesedí tato charakteristika přesně na vaši ratolest?

Nezapomínejte na to, že každé dítě je jedinečná osobnost a sluneční znamení není jediné, které ji utváří. Podstatnou částí horoskopu je rovněž ascendent, jenž symbolizuje způsob, jak se člověk projevuje a působí na své okolí. Proto je dobré, podívat se na horoskop vždy komplexně, se všemi aspekty. Nejen ascendentem, ale i postavením Měsíce a ostatních planet.

Pokud se chcete o znamení Lva dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Minule jsme si povídali o dětech narozených ve znamení Raka a příště se podíváme na děti narozené ve znamení Panny.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1