Co nám brání v seznamování?

Co nám brání v seznamování?

I když jsme přesvědčeni, že při seznamování děláme všechno správně, přesto se nám ten druhý neozve. A pak pátráme v paměti a zjišťujeme, kde se stala chyba. Vždyť to vypadalo tak nadějně! Proč nám nejde se seznámit a najít toho pravého nebo tu pravou? Jaké jsou ty nejčastější chyby, kterých se během seznamování dopouštíme a jak se jim vyvarovat? Pár tipů, které seznámení mohou usnadnit, vám přinášíme.

Na prvním dojmu záleží

Při seznamování chceme na druhého udělat ten nejlepší první dojem. Pokud druhého zaujmeme hned na samém začátku, máme vyhráno. Na druhou stranu i přes nepovedený první dojem nemusí být vše ztraceno, jen je cesta trochu klikatější. Chceme-li udělat dobrý dojem, měli bychom dodržovat několik pravidel. Vzhled je to první, čeho si na nás druhý všimne. Přehnaná péče o zevnějšek, ale i její naprostá absence hraničící až se zanedbaností, extrémně vyzývavé oblečení a líčení patří mezi nejčastější faktory, které mohou první dojem pokazit. I když se samozřejmě říká, že na vzhledu nezáleží, vzhled je to, co určuje, jestli druhý vůbec bude chtít naši povahu poznat.

Neverbální komunikace vás vždy prozradí

První dojem lze pokazit, aniž bychom cokoliv říkali. Na vině je neverbální komunikace, která prozradí i to, co nechceme. Neverbální komunikací dáváme najevo sympatie, náklonnost, přitažlivost, ale také odpor a nechuť. Dlouhý pohled s rozšířenými zorničkami, sklenička partnera putuje po stole blíž k té naší, vzpřímený postoj a vypnutá hruď jsou signály, kterým muž dává najevo svůj zájem. Žena si navíc může pohrávat s vlasy nebo si třeba sahat na šíji. Má-li druhý zkřížené ruce na prsou a zúžené zornice, je téměř jisté, že jsme tentokrát nezaujali.

Být sám sebou není klišé

Na první schůzce se snažíme zaujmout a vytáhnout všechna svá esa z rukávu. Ale i zde platí ono známé, že všeho moc škodí. Přehrávání, teatrálnost, přehnané sebevědomí či vychloubání se nám štěstí nepřinese. Budeme-li se snažit být někým, kým nejsme, druhý to stejně dřív nebo později odhalí. Aby měl vztah vůbec nějakou budoucnost, buďte autentičtí, buďte tím, kým jste.

Dejte si pauzu

Pokud máte po bolestivém rozchodu, odborníci nedoporučují snažit se okamžitě hledat nový vztah. Většinou se novým vztahem člověk snaží vytěsnit ten starý a zalepit tak díru v srdci, která po bývalém partnerovi zbyla. Nebudeme-li mít vyřešený předchozí vztah, stejně se jím budeme neustále zaobírat, i když vedle sebe budeme mít nového a úžasného partnera. Po drsném rozchodu navíc nejsme v ideální psychické a fyzické kondici, tak proč se nejdříve nedat dohromady.

Zaběhnuté stereotypy neřešte

Není moc mladý? A není moc starý? Nemá tu správnou výšku a váhu? A co na něj bude říkat maminka? Při výběru partnera někdy řešíme problémy, které ve skutečnosti vůbec neexistují a jsou jen v naší hlavě. To, co je správné, si určuje vždy člověk sám a nejdůležitějším kritériem při výběru partnera je to, jestli je nám s ním dobře, a to bez ohledu na jeho či náš rok narození.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1