Dvojitá brada? Jednoduché cviky, jak zmenšit podbradek

Dvojitá brada? Jednoduché cviky, jak zmenšit podbradek

Širší stehna, boky a bříško můžete efektně zamaskovat vhodným oblečením. Jakmile přijde řeč na podbradek, je všechna snaha marná. U zrcadla si možná natrénujete pózy, kdy nebude tak markantní. Potom vás ale někdo vyfotí z boku, jak si čtete, a je tam! Dvojitá brada.

Druhá brada je nejčastěji způsobená nadváhou. Jestli se to týká i vás, v první řadě je samozřejmě třeba nastavit rozumný redukční režim a dostatek pohybu. Jinak vám nepomůžou nejdražší krémy světa, ale jen estetický zákrok. Podbradek ale může být jen povolená kůže v důsledku přirozeného stárnutí. Pleť postupem času ztrácí svou přirozenou pružnost a začíná podléhat zemské přitažlivosti.  Ani v takovém případě neklesejte na mysli.

Dvojitou bradu můžete zmenšit jednoduchým cvičením, které má za cíl aktivovat některé ochablé svaly. Svalstvo na krku je uložené v několika vrstvách. Zatímco svaly v zadní a boční části krku bývají obvykle zatuhlé, ty pod spodní čelistí a pod bradou povolené. Samotné cviky na podbradek nejsou nijak složité. Nezapotíte se u nich a můžete je provádět prakticky kdykoliv a kdekoliv o samotě. U většiny z nich budete různě otevírat ústa a ohýbat jazyk.

Uvolněte si krk

Posaďte se, opřete si záda a natočte hlavu k pravému rameni. Nadechněte se a s výdechem přes spodní půlkruh přejděte k levému rameni. Pokračujte tam a zpátky asi 20x. Potom přejděte na zadní půlkruhy, kdy naopak brada míří co nejvýš. Opět opakujte 20x. Ve finále s rukama volně podél těla si zakružte libovolně rameny. Cílem je uvolnit zaťaté svalstvo kolem celého krku, než se pustíte do cviků na podbradek.

Cviky na dvojitou bradu 

1. Polibek do nebe

Zůstaňte sedět opření s otevřeným hrudníkem. Zvedněte bradu ke stropu a poté pořádně našpulte rty, jako byste chtěli dát někomu pusu. Odpočítejte si v duchu 7 nádechů a výdechů, vraťte se zpátky a opakujte 10x.

2. Abeceda

Sedněte si rovně a pořád dokola opakujte jasně s výraznou artikulací písmenka „O“, „X“ a „E“. Pokud to situace dovolí, zkuste to nahlas. Tento cvik je ideální třeba než proběhne v televizi reklama.

3. Pusa všem

Natáhněte ruce před sebe a propleťte prsty. Ramena zasaďte dozadu a lopatky tlačte k sobě. Pokud cítíte nějakou křeč, trochu si rozkružte ramena, ať napětí povolí. Jinak zvedněte bradu tak o 45 stupňů výš a přetočte doleva. Našpulte rty jako byste čekali na pusu od někoho vyššího, kdo stojí vedle. Odpočítejte si 7 nádechů a výdechu a pomalu vyměňte stranu. Opakujte takto asi 4x na každou stranu.

4. Tlaky jazykem

Sedněte si rovně, bradu dejte trochu nahoru a špičkou jazyka na horní patro. Odpočítejte 5 nádechů a výdechů a povolte. Poté naopak bradu velmi mírně skloňte dolů a jazyk tlačte dolů. Opět odpočítejte 5 nádechů a výdechů a povolte. Celé opakujte 7x. Když si dáte ruku pod bradu, ucítíte, jak se svaly napínají a povolují.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1