Stylově a trendy i v horkých letních dnech

Stylově a trendy i v horkých letních dnech

Teploty stoupají a boj s vedry není vždycky tak snadný. Stále nevíte, jak si užívat léto naplno a ještě u toho vypadat k světu? Rada je jednoduchá: vsaďte na chladivé materiály, rafinované délky nebo světlé barvy.

Na horké a dlouhé letní dny se většina lidí těší celou zimu, ale pak to přijde a my často zjišťujeme, že chodit do práce s „koláčem na zádech“, upocené a oblečené tak, že se celý den cítíme mizerně, to není žádná hitparáda. Užívat si teplíčko není jen tak. Když se totiž centrum města opravdu rozpálí, jsou na vysoké teploty krátké i ty nejtitěrnější módní kousky, které v šatníku najdeme.

Pokud se tedy nechcete potit už od samého rána, přeorientujte se při oblékání na přírodní materiály a ty, co jsou prodyšné a vzdušné.

Zapomeňte na úplné umělotiny, v létě mají zelenou zejména materiály jako bavlna, len, hedvábí nebo třeba bambus. A pokud přeci jen nějakou přísadu, sáhněte po viskóze, která je savá, chladivá a příjemná na těle.

Rady a tipy

  • Dejte přednost vzdušnosti a outfitům, které jsou spíše volné a plandavé, před těmi upnutými a úplně na tělo.
  • Outfity z přírodních materiálů jsou tou nejlepší volbou.
  • Nejdostupnějším materiálem je bavlna. Díky svým vlastnostem perfektně saje a pohlcuje pot i maz, navíc je prodyšná. Od hlavy až po paty ji ale nenoste a raději ji zkombinujte s jinými materiály.
  • Pokud byste do nějakého materiálu měla investovat, je to len. Chladí, vypadá skvěle na těle, je výrazně odolnější než bavlna a na první pohled působí luxusně.
  • Také vsaďte na průstřihy, výstřihy a jiné rafinované vychytávky na oblečení. 
  • Co se týče bot, rozhodně se v tropech vyhýbejte super vysokým podpatkům. Nohy se potí, kůže se snadno odře a vy si tak zbytečně zaděláte na puchýře. Raději volte pohodlnější placaté sandálky nebo trendy pantofle.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1