Make-up do práce i na večírek

Make-up do práce i na večírek

Věděli jste, že ženy stráví za svůj život více jak 136 dní přípravami před zrcadlem a líčením? Takže chcete-li tento průměr stáhnout o kousek níže, je nejvyšší čas naučit se líčit rychle a efektivně. A to nejen do práce, ale i na večírek. Stačí znát pár základních pravidel a vychytávek a budete za hvězdu opravdu za pár krátkých minut.

Probudit se, vstát ráno z postele, obléknout si na první dobrou super outfit a odejít do práce, to zní jako pohádka. Když si k tomu ale připočítáme veškeré přípravy, téměř hodina v koupelně nebo před skříní je na světě. K rychlému oblékání budete potřebovat pevně a správně postavený šatník, k perfektnímu make-upu jen pár vychytávek, které dostanete „do ruky“ velmi rychle. Takže, jak na to?

Rychlé líčení snadno a rychle

Základem krásného celodenního líčení, které vám vydrží po celý den, je dostatečná hydratace pleti. Než se tedy vůbec pustíte do líčení a kouzel s make-upem a dalšími zkrášlovacími vychytávkami, tvář očistěte a naneste sérum a krém. Teprve pak bude váš obličej připravený na další zásah.

Krok č. 1:

Než se pustíte do nanášení make-upu a sjednocování barvy, aplikujte na pleť podkladovou bázi. Ta je ideální v případě, že máte jemné vrásky, anebo drobné nedokonalosti. Je-li vaše pleť bezchybná, tento krok klidně přeskočte.

Krok č. 2:

Je jedno, jestli preferujete spíše klasický make-up nebo krémový BB krém, důležité je vybírat barvu, která dokonale sedne odstínu vaší pleti. Barvu nanášejte na obličej pomocí houbičky nebo speciálním štětcem na make-up doztracena. Nezapomínejte ani na oblast krku, aby byl efekt opravdu celistvý.

Krok č. 3:

Make-up či BB krém můžete ještě zafixovat pomocí minerálního pudru. Díky přírodnímu složení jsou minerální pudry hypoalergenní a vhodné pro všechny, kdo mají citlivou pleť. Nejvíce si sednou se smíšenou a mastnou pletí. Oceníte je ale i při použití na suchou pleť, protože nevysušují pokožku.

Krok č. 4:

Zdravý vzhled pleti dodáte pomocí tvářenky, kterou jemně „vťukáte“ (zvolíte-li tekutou texturu) do oblasti líček. Ale pozor, důležitý je správný odstín. Světlým typům lichotí barvy jako je jemně růžová či broskvová. Tmavé typy by měly sáhnout po zlatavých nebo červených odstínech.

Krok č. 5:

Nezapomínejte ani na líčení očí. Do práce však není nutné vytvářet složité kouřové líčení, naopak se držte u neutrálních odstínů. Naučte se pracovat se čtyřmi základními odstíny, díky nimž lehce nalíčíte každodenní přirozený vzhled. K tomu potřebujete rozjasňovač, který je světlejší než odstín pleti, matný středový odstín, tzv. obrysový odstín, který je o 2–3 odstíny tmavší než kůže, a matný, tmavý odstín.

Nejsvětlejší – rozjasňující stín nanášejte na celé víčko. Středový stín aplikujte na pohyblivé víčko a pomocí zakulaceného štětce. Plynule jej spojte s prvním stínem, aby byl efekt přirozený. Nejtmavší stín patří do očního záhybu a do vnějšího koutku oka.

Pokud se ale na večírek chystáte, sáhněte po temně hnědém nebo šedivém odstínu a vytvořte si dramatičtější vzhled očí.

Krok č. 6:

Nezapomínejte ani na řasenku. Nejprve řasy natočte pomocí kleštiček, a poté aplikujte černou nebo pro přirozenější vzhled, hnědou řasenku.

Krok č. 7:

Závěrečnou tečkou by měla být rtěnka nebo lesk na rty. Do pracovního procesu volte neutrální tóny, na večírek se nebojte zvolit sexy look a naneste na rty výraznou barvu rtěnky. Červená nikdy nevyjde z módy.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1